Роџер о насљедницима: Ма, наћи ће се неко!

Други тенисер света Роџер Федерер сматра да ће бити тенисера који ће попунити рупу када се повуку Надал, Ђоковић и он.

Тенис 12.03.2015 | 18:20
Роџер о насљедницима: Ма, наћи ће се неко!

“Точак времена се окреће – увек ће бити нови вимблдонски шампион, нови освајач Ролан Гароса, нови светски број један. Увек ће бити неко други када наша генерација заврши каријери. Ко би то могао да буде, тешко је рећи“, каже Федерер, освајач 17 Грен слем титула.

Роџер је освојио турнир у Дубаију, а пре Индијан Велса одиграо је ревијални меч ас Григором Димитровом.

“Тај меч у Њујорку заправо ми је дао неке смернице за даљи рад. Првих неколико дана користим да се навикнем на терене – имао сам ’спору’ недељу после титуле у Дубаију, тако да ће наредних неколико дана бити важни за мене“.

Федерера, четвороструког шампиона у Индијан Велсу, питали су постоји ли нешто што сада са 33 године не може да уради као што је могао пре неколико година.

“У ствари и не баш, да будем искрен. Тешко ми је и да се сетим како сам се осећао рецимо 2002. године. Нисам био толико сигуран у своју игру, више сам се бринуо када се догоди лош дан. Сада, мислим да немам толико лоших дана, мада се деси да изађем на терен и да игра не функционше – то ми се десило неколико пута и у годинама у којима сам био доминантан. Осећам да играм врло добро“, закључио је Федерер.

Швајцарац је слободан у првом колу у Калифорнији, а у другом га чека бољи из меча Јанович - Шварцман.

Коментари / 0

Оставите коментар