Хеслип: Немам неки рецепт за добар шут

Сјајни канадски бек за специјализовани портал "Еуробаскет" прича о својој авантури у Александровцу...

Кошарка 12.03.2015 | 09:40
Хеслип: Немам неки рецепт за добар шут

Да је Брејди Хеслип од почетка сезоне играо за Игокеу, тај тим сада би сигурно био у горњем делу табеле АБА лиге, а можда и у борби за пласман у плеј-оф.

"Игоси" су на дебију 24-годишњег Канађанина доживели "тесан" пораз од Металца на домаћем паркету, а затим победили Олимпију код куће, па МЗТ, Левски и Цибону у гостима. Прекасно за значајнији резултат, али довољно да екипа поправи утисак из првог дела сезоне.

Хеслип је на пет утакмица просечно постизао 24 поена, уз укупан шут из игре 45 одсто, шут за три поена 40 одсто и само једно промашено слободно бацање од 35 изведених!

"Нема тајни како се постаје добар шутер. Само много напорног рада. Посебно радим на шуту пре и после сваког тренинга", рекао је Хеслип за Еуробаскет.цом.

Четири године провео је на универзитету Бејлор, једном су дошли до "Елите 8" фазе НЦАА плеј-офа, а након што није изабран на драфту 2014, играо је за Минесоту у Летњој лиги и потом био у тренинг кампу Тимбервулвса.

"Време проведено тамо је било сјајно искуство, али 'тајминг' за трајнију сарадњу није био добар. Једноставно, Минесота је имала превише играча са гарантованим уговорима и био сам свестан да ћу тешко ући у тим".

Након што је неколико месеци "жарио и палио" теренима развојне лиге (НБДЛ), на изненађење многих обрео се у табору Игокее.

"Играо сам за Рино Бигхорнсе и желео да направим следећи корак у својој каријери. Указала се прилика да пређем у Игокеу, клуб је био спреман да плати обештећење и ја нисам оклевао. Јадранска лига је веома квалитетна и за сада сам презадовољан. Имам сјајне саиграче, од тренера Лукајића могу много да научим, а и људи у Александровцу су ме одлично прихватили".

Оно што, у његовим очима, издваја АБА лигу, јесте физички захтевна кошарка, што с обзиром на скори датум доласка и потребу прилагођавања, чини Хеслипову статистику још импресивнијом.

"Много је добрих тимова и добрих играча у овој лиги. За мене је то одлична полазна тачка. Могу да научим више о европској кошарци и прилагодим се другачијем стилу игре".

Прошлог месеца допринео је освајању Купа Босне и Херцеговине, а следећи циљ је титула, како би Игокеа и наредне јесени била учесник регионалног такмичења.

"Тренутно сам фокусиран само на следећи дан, да добијемо што више утакмица и освојимо првенство БиХ. О свему другом, као што су лига или тим за који ћу играти, размишљаћу по завршетку сезоне", завршио је Хеслип причу за специјализовани портал "Еуробаскет".

Ни у ком случају не би требало да изненади ако за његове услуге буду заинтересовани и неки од већих клубова АБА лиге...

Коментари / 0

Оставите коментар