Џеко: Нама треба резултат, а не лијепа игра!

Нападач Манчестер ситија и репрезентације БиХ Един Џеко рекао је да би увијек потписао да “змајеви” и без претјерано лијепе игре освајају три бода у утакмицама квалификација за ЕУРО 2016.

Фудбал 12.03.2015 | 12:40
Џеко: Нама треба резултат, а не лијепа игра!

Предвођена новим селектором Мехмедом Баждаревићем фудбалска репрезентација БиХ у квалификацијама за ЕУРО 2016 у Андори 28. марта тражиће прву побједу.
За најбољег стријелца бх. националног тима свих времена, Едина Џеку, без обзира на лош старт у досадашња четири кола квалификација, апсолутно нема предаје на путу ка шампионату у Француској.

"Шансе увијек постоје. Даћемо максимум у свакој утакмици. Треба ићи од сусрета до сусрета и фокусирати се само на оно што прво долази. У овом тренутку нам не требају лијепе игре и допадљив ногомет, већ побједе. Увијек бих потписао три бода, прије лепршаве игре, јер се само побједама можемо поново укључити у борбу за одлазак на ЕУРО 2016. Вјерујем да можемо отићи у Француску, али то морамо показати на терену и искрено, с нестрпљењем чекам окупљање, како бих се видио са суиграчима, јер ми смо увијек били и остали једна велика породица. То је оно што нас је сво ово вријеме и красило, а вјерујем да ће се побједама и вратити донекле пољуљано самопоуздање", рекао је Џеко у разговору за агенцију Анадолија.

Бх. голгетер у Премијер лиги Енглеске однедавно је власник и 50 голова.

Поготком за Манчестер сити у мечу са славим Ливерпулом (1:2) Сарајлија је од 1. марта ушао у још једно елитно друштво најјаче лиге свијета у којој наступа четврту годину. На питање какав је осјећај постићи 50 голова у Премијер лиги, Џеко је одговорио:

"Изврстан. Мој посао је да дајем голове и за мене није изненађење што сам их постигао толико. Ту сам четири године и играм стално, без неких великих повреда, осим ове сезоне, када сам паузирао готово два мјесеца. Можда је могло бити и више погодака, али не жалим се. Задовољан сам и настојаћу и у наредним утакмицама да повећам свој голгетерски скор, јер 50 голова у Премијершипу велики је подстрек за даље."

Манчестер сити тренутно је други на табели, са пет бодова заостатка за лидером Цхелсеајем. Ипак, Џеко и његови саиграчи вјерују да могу до нове титуле првака Енглеске.

"Циљ је увијек исти - титуле. Заостали смо за Челсијем у првенству, али мислим да разлика није велика, односно недостижна. До краја је остало још много утакмица и спремно ћемо чекати њихов евентуални кикс. Притискаћемо их до самог краја, а надам се да ћемо на крају и успјети одбранити наслов првака, којег смо освојили протекле године. Када играш у клубу какав је сити, нормално је да сваке сезоне очекујеш борбу за врх, а тако се ми и понашамо", рекао је Џеко.

Сматра да популарно звани "грађани", и поред пораза у првој утакмици кући од Барселоне (1:2), нису изгубили шансе пред реванш осмине финала Лиге првака 18. марта на Камп Ноу.

"Прва утакмица нам је била јако битна, јер смо покушали не изгубити на домаћем терену. Међутим, нисмо били добри, поготово у првом дијелу. У наставку је то изгледало много боље - дали смо гол, направили неколико шанси и ко зна како би се ситуација одвијала да нисмо добили црвени картон. У реванш улазимо са тенденцијом да покушамо направити што бољи резултат и да изненадимо Барселону. Мислим да ће бити неизвјесно до самога краја, без обзира на то што Барселона има предност након прве утакмице. Жеља нам је одиграти много боље него на 'Итихаду', а видјет ћемо хоће ли то бити довољно за пролаз даље", истакао је Џеко.

Протеклих мјесеци бројни медији диљем свијета спекулисали су како "босански дијамант" напушта Манчестер сити. Спомињали су Џекин повратак у Волфсбург са којим је 2009. године освојио титулу првака Њемачке. "Селили" су га у Јувентус, Милан, Арсенал, Фенербахче…

"Тек сам продужио уговор са Менчсетер ситијем, што би свима требала бити порука када спомињу мој одлазак из Ситија. Небројено пута сам поновио, а ево могу и опет - спекулације о одласку са 'Итихада' не коментаришем. Прате ме од првог дана и када бих реаговао на све моје споменуте преласке који се појављују у медијима, потрошио бих цијели дан само на то. Сретан сам у Ситију и фокусиран сам искључиво на овај клуб, који има сјајне навијаче", рекао је Џеко.

У Волфсбургу је Џеко својевремено "харао" у тандему са колегом из бх. репрезентације и својим блиским пријатељем Звјезданом Мисимовићем, који је прије неколико дана, у 32. години, одлучио "копачке окачити о клин".

"Искрено, изненадио ме је опроштајем, иако сам причао са њим неколико седмица прије и можда ми је чак и наговијестио да ће рећи збогом. Рекао ми је да би се опростио уколико не дође нека примамљива понуда, али сам вјеровао да ће доћи. Међутим, није и поштујем његову одлуку, иако ми је искрено жао због тога и због њега и навијача, али и репрезентације. Мисимовић је мајстор и јако ће нам недостајати. Имао је сјајну каријеру, какву имају само велики играчи и тешко га је замијенити, не само као играча, већ као и човјека. Уосталом, мени је увијек био и више од саиграча, био ми је и остаће велики пријатељ", поручио је Џеко.

Коментари / 0

Оставите коментар