Бубуљице показатељ болести

Једна од модерних дерматолошких техника је "мапирање лица". Анализирају се различити делови лица и према локацији бубуљица или упалних процеса, стручњаци могу да препознају узрок њиховог настајања

Здравље 11.03.2015 | 10:45
Бубуљице показатељ болести

БУБУЉИЦЕ нису само проблем пубертетлија, већ се често јављају код одраслих. Наравно, ређе јер су код адолесцената најчешће последица рада хормона, али лекари саветују да обратимо пажњу на њих јер су "огледало" здравља и процеса који се догађају у телу.


Једна од модерних дерматолошких техника је и "мапирање лица", занимљиво је да је овај метод потекао из античке и кинеске медицине. Анализирају се различити делови лица и према локацији бубуљица или упалних процеса, стручњаци могу да препознају узрок њиховог настајања.


ЧЕЛО

Узрок акни на овом делу лица могу да буду проблеми са варењем, танким цревом или јетром, као и велики стрес, нередован сан, лоша исхрана. Да би се спречила појава бубуљица, спавајте најмање седам сати у континуитету, пијте довољно воде и водите рачуна о исхрани.


СЛЕПООЧНИЦЕ, ДЕО ОКО ОБРВА

Могу да настану због лоше циркулације, проблема са бешиком, исхране која се базира на масти и прерађевинама, али и претеривања са алкохолом.


УСТА

Узрок је претерани унос љуте, зачињене и пржене хране или реакција на одређену пасту за зубе.

НОС

Бубуљице око носа последица су нездраве хране, затвора, надимања, лоше циркулације или лошег варења. Витамин Б, мање зачињена храна и масирање овог дела лица могу да ублаже проблеме.

ОБРАЗИ

Акне се најчешће јављају због проблема са плућима, јетром и желуцем, као последица стреса, прљавих руку и јастучница или четкица за шминку. Веома је битно да кожу чистите сваког дана.

БРАДА

Углавном су последица хормонских или гинеколошких проблема, лошег рада бубрега или навике да често прљавим рукама дирате лице.

УШИ

Уколико вам бубрези не функционишу правилно и не пијете довољно воде, бубуљице могу да се јаве на и око ушију, најчешће на ушној шкољци. Избегавајте кафу и преслана јела.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар