Вучић гимназију завршио са петицом, без и једне четворке

Председник Владе Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић, био је одличан ученик у основној и средњој школи – Земунској гимназији, а заиста је имао све петице у једној од најстаријих школских установа. У његовој средњој школи где га памте као марљивог, вредног и поштеног ђака!

Србија 10.03.2015 | 16:21
Вучић гимназију завршио са петицом,  без и једне четворке

У самом срцу Земуна у једној од 17 београдских гимназија своје средње школовање са одличним успехом завршио је премијер Србије Александар Вучић, а којег иако је био младић са Новог Београда Земунци радо спомињу и са поносом изговарају да је баш у Земунску гимназију завршио лидер напредњака.

Александар Вучић након завршене Основне школе “Бранко Радичевић” уписао је Земунску гимназију у генерацији 1986/87 и кренуо је у И2 одељење.

У разреду лидера напредњака, смера: “КУЛТУРА И ЈАВНО ИНФОРМИСАЊЕ” – КОРЕКТОР / ИНОКОРЕКТОР седео је 31 ђак, од тога само 5 мушкараца, а разредни старешина им је био наставник физичког васпитања Миленко Трипковић.

Према речима директора Земунске гимназије Милоша Бјелановића, који је и сам својевремено похађао ову школу, у ову школску установу ишао је велики број знамених личности од велике важности за Србију, а међу њима је и премијер Александар Вучић.

– Гимназија, која је основана 1858. године с поносом истиче да су њени ђаци били Давид Албахари, Предраг Кораксић, Сава Шумановић, Павле Паја Радосављевић (лични секретар Николе Тесле), двоструки академик на Универзитету у Њујорку Гордана Вуњак, Калина Ковачевић, Андрија Младеновић, Нада Димић, Горан Паскаљевић, Млађан Динкић, Александар Вучић и многе друге личности.

На питање какав је ђак био премијер Србије? Бјелановић одговара као из топа: “Одличан, а у то ћете се сада и лично уверити”.

Директор Милош, како га ђаци Земуске гимназије зову, се придиже из своје фотеље, позива његовог помоћника да му донесу матичне књиге у којој су уписане све оцене ђака, како би се уверили какве је оцене имао Вучић у средњој школи.

Чекање је кратко трајало, за мање од минута створила се велика црвена књига у којој су уписане оцене свих ђака, али коју због Закона о заштити података нисмо смели да фотографишемо.

– Показаћу вам оцене, али нема сликања, да не буде после проблема са Шабићем – кроз осмех је рекао директор Бјелановић који је бивши јуниорски репрезентативац у кошарци, отуда и његова љубав према спорту и диплома ДИФ-а.

Брзо смо пронашли ученика Александра Вучића и могли смо да видимо страницу са оценама коју би сваки родитељ пожелео за своје дете.

– Кажем вам ја да је био изванредан ученик – говори директор показујући на колоне оцена где су се редом низале петице, за петицама, без иједне једине четворке – успех 5.00!

Приметно је чак да премијер Вучић није пуно ни изостајао из школе, јер у рубрици неоправданих часова стоји број 7! Што би се рекло “СВЕДОЧАНСТВО БЕЗ МРЉЕ И ЗА ПОНОС!”

Занимало нас је да ли је лидер напредњака одмах након што је напустио Земунску гимназију њу и заборавио, међутим директор нас у старту питања пресече:

– Морам да кажем да то није учинио, напротив. Када још није ни слутио да ће постати председник Владе Србије и када је био само обичан чиновник у општини Земун. Вучић је учинио све и изгурао причу око обнове фискултурне сале у којој је и сам играо кошарку. И данас је под сале, који је урађен добрим делом захваљујући њему у функцији и ту се неки нови кошаркаши, одбојкаши, рукометаши уче раду с лоптом – каже директор Земунске гимназије.

Премијер Вучић као средњошколац био је победник на градским и републичким такмичењима из историје, али и пионирски првак Београда у шаху. Тренирао је кошарку и играо фудбал.

– Моје детињство је класично детињство једног новобеоградског дечака. Моји су били подстанари, па су нас водили од Земуна до не знам којих кућа на Савском венцу, где су живели по шест месеци, годину дана, а онда смо се населили у 45. блок на Новом Београду, у један велики солитер. То је тад било супер место. Све до 12 – 13 године сам био сав онако мршав, никакав. Кревет је три пута био тежи од мене. Али онда сам постао џамбас, локални мангупчић. Кренуо сам на Звездин север, на утакмице. Увек сам имао добре оцене у школи – испричао је раније у једном од интервјуа Александар Вучић о свом детињству.

Вучић је након завршене Земунске гимназије у рекордном року дипломирао је на Правном факултету у Београду. Као један од најбољих студената генерације био је и стипендиста “Фондације за развој научног подмлатка”, а све остало је добро познато…

(Телеграф)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

снс

10.03.2015 16:01

А Пресједник Николиц???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

10.03.2015 17:03

Засто цовјеку правите медведу услугу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјоле

11.03.2015 06:20

Ја ето требо је бит лос дјак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

11.03.2015 08:19

Па ста, и ја сам заврсио средњу сколу без и једне цетворке, за све цетир године,па нико о томе не писе!!!! Јел Вуциц висе вриједи од мене?

ОДГОВОРИТЕ
Name

допуна

11.03.2015 09:08

У том периоду је увелико трајало тзв.усмјерено образовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

12.03.2015 10:11

Значи да би требао имати све петице да будеш "добар" политичар? Какав апсурд.

ОДГОВОРИТЕ