Ево како у Канади наводе возаче да успоре!

У Канади је покренута слична и званична кампања у циљу побољшања сигурности у саобраћају, а подразумева постављања 3Д слика деце која се играју на путу које упозоравају возаче да успоре у зони школа.

Занимљивости 10.03.2015 | 08:00
Ево како у Канади наводе возаче да успоре!

Као што возачи у код нас врло добро знају, ништа вас неће натерати да успорите као велика ударна рупа која се изненада појави испред вас. Изгледа да су недавно и канадски путари сазнали за овај опробани рецепт па су у новој иновативној кампањи одлучили да реше проблем брзе вожње - вештачким ударним рупама.

Наиме, на интернету су се појавиле интересантне фотографије са канадских путева на којима можемо видети прилично дубоке и широке ударне рупе које су заправо налепнице стратешки постављене на прометне саобраћајнице.

Иако су ове "лажне ударне рупе" најобичније слике, надолазећем саобраћају делују тродимензионално и реалистично, а како се наводи у образложењу, ради се о иновативној кампањи за сузбијање брзе вожње.

Међутим, ове налепнице изгледа ипак нису део званичне саобраћајне кампање, већ су, како смо закључили по фотографијама, само део рекламне кампање за произвођача вешања за аутомобиле, чија се порука и налази неколико метара иза налепљених ударних рупа.

У Канади је међутим ипак покренута слична званична кампања у циљу побољшања сигурности у саобраћају, а подразумева постављања 3Д слика деце која се играју на путу које упозоравају возаче да успоре у зони школа.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Далеко

10.03.2015 13:22

Код нас не троше паре на наљепнице, наши пусте да се створе праве рупе ...

ОДГОВОРИТЕ