Семберац Ристић: Гробари из РС прате Звезду због мене!

„Не волим нешто да играм на позицији задњег везног, али ако треба у сениорском тиму Црвене звезде могу и да браним“, поручује млади везиста.

Фудбал 10.03.2015 | 10:00
Семберац Ристић: Гробари из РС прате Звезду због мене!

Током омладинског стажа у Црвеној звезди био је класична „десетка“, у репрезентативним селекцијама поједини селектори видели су га као бочног играча, а Ненад Лалатовић сматра да Михајло Ристић може да буде „икс фактор“ црвено-белих на позицији задњег везног.

Правдао је млади стручњак свој резон речима да највећи српски клуб у везном реду мора да има фудбалере са израженим офанзивним карактеристикама, и рекло би се погодио када је уперио прст ка момку рођеном у Републици Српској. Имао је Михајло Ристић важну улогу у добром издању црвено-белих у судару са Војводином. Честитке и позиви су стизали са свих страна...
„Да, људи из мог села које се налази близу Бјељине су јако поносни. Зову, честитају... Морам да кажем да су Гробари из тог краја почели да прате сваки меч Црвене звезде због мене. Људима је драго што сам, условно речено, успео... Е сад има ових навијача компијског клуба којима је мање драго“, каже у разговору за МОЗЗАРТ Спорт Михајло Ристић.

Добио је Михајло Ристић предност у односу на Александра Ковачевића и вршњака Марка Грујића. Иако је, према општем мишљењу, оправдао поверење он је само делимично задовољан приказаним овог пролећа.
„Против Јагодине сам играо лоше. Био сам разочаран. Сада против Војводине је то изгледало мало боље. Знам да могу још много да пружим. Али драго ми је када чујем коментаре да сам имао допринос у последњим победама Црвене звезде.

Они који су га пратили током јуниорског дана упознали су Михајла Ристића као играча громовитог шута левом ногом. Многи су у њему видели природног наследника Ненада Милијаша, али Лалатовић је убеђен да ће Ристић оплеменити пас игру Црвене звезде на позицији задњег везног, да ће бити играч способан да направи разлику. Као у ситуацији када је спојио са голом Катаија.
„Искрено, увек сам био офанзивни везни. Није нешто да волим да играм на позицији задњег везног, али моје је да се повинујем шефовим одлукама. Ако треба да браним или играм штопера у сениорском тиму Црвене звезде онда ћу то да урадим“.

Сенку на победу Црвене звезде против Војводине бацио је непромишљен потез Џошуа Паркера, али чак и они склони критикама констатовали су да је тим Ненада Лалатовића коначно почео да игра фудбал. Брзом транзицијом актулени шампион је до ногу потукао Новосађане.
„Ставарно смо играли агресивно. Нисам се надао да ћемо тако убедљиво да победимо Војводину, могли смо у финишу меча да их дотучемо, да постигнемо још неки гол. Видим да су људи изненађени нашом партијом. Ја – нисам! Знам како смо деловали на припремама. Ово је добар залет, али још ништа нисмо урадили. Све може врло брзо да падне у воду“.

Претходна генерација везала је 15 победа што им је било довољно да прекинут трофејни пост и на стадион Рајко Митић врате шампионски пехар. Тиму Ненада Лалатовића чак ни стопостотан учинак до краја сезоне не би гарантовао одбрану првенственог знамења... Међутим, ако би то урадили Рајковић и другови би заслужили наклон навијача, без обзира на расплет шампионске трке.
„Није то недостижан циљ. Мислим да смо способни за такав подухват. Не обећавам, али имамо пример из прошле сезоне. Сада смо прошли припреме заједно, појачали смо се. Боље то изгледа.“

Нападач Лука Јовић је пробио лед, сада је време да Михајло Ристић демонстрира ударац о којем су сведоци Звездиних мечева млађих категорија причали бајке.
„Надам се да ће доћи неки гол из слободњака. Важно је да је Лука коначно затресао мрежу. Знам колико му то значи“, рекао је Ристић.

Коментари / 0

Оставите коментар