Аугсбург сања ЛШ!

Фудбалери Аугзбурга савладали су у 24. колу можда јединог конкурента Бајерну у борби за титулу, екипу Волфзбурга са 1:0 и прекинули изванредну серију „вукова“ од 11 мечева у Бундеслиги без пораза, а уједно су наставили са сјајним партијама због којих су најпријатније изненађење немачког шампионата.

Фудбал 10.03.2015 | 09:00
Аугсбург сања ЛШ!

Екипа српског фудбалера Николе Ђурђића после овог тријумфа има 38 бодова и налази се на деоби петог места са Шалкеом, док Бајер Леверкузен има бод више на четвртој позицији која води у Лигу шампиона. То је уједно била прва победа Аугзбурга после четири утакмице у којима су освојена свега два бода.

Амбиције клуба аутоматски су скочиле после новог изненађења.

"Са 38 освојених бодова више не треба да бринемо о опстанку. Ми смо ту обавезу завршили после 24 утакмице. Сада су нам погледи усмерени ка врху. Све је могуће. Спремни смо за луду вожњу и улазимо у сваки дуел да га победимо", рекао је Маркус Вајнцирл, тренер Аугзбурга.

Српски фудбалер се вратио у конкуренцију, пошто је претходни дуел прескочио због прехладе. Он је одиграо последњих десетак минута утакмице и за то време је оставио одличан утисак, пошто је успео да створи две изгледне прилике за гол.

Аугзбург борбу за пласман у Европу наставља ове суботе, када дочекује Мајнц, који је тренутно на 12. месту.

Коментари / 0

Оставите коментар