Коприва чини чуда за здравље и љепоту

Чај од коприве користи се и за заустављање крварења, чишћење крвних судова, у борби против анемије, смањује ризик од дијабетеса и ниво шећера и холестерола у крви.

Здравље 09.03.2015 | 11:54
Коприва чини чуда за здравље и љепоту

Као народни лек, коприва има дугу историју. Давно је установљено да стимулише рад органа за варење, јетре, панкреаса, смањује болове у желудцу, прочишћава крв, појачава излучивања течности из организма, јача имунитет, убрзава метаболизам, делотворна је у случају јаких мигрена јер опушта мишиће, помаже при избацивању негативних бактерија из организма.

Користи се за лечење реуматских болова, има антибактеријско, антивирусно и противупално дејство. Због тога што је богата калцијумом, добра је за здравље зуба и костију.

Чај од коприве користи се за заустављање крварења, чишћење крвних судова, у борби против анемије, смањује ризик од дијабетеса и ниво шећера и холестерола у крви.

Припрема чаја од коприве:
Чајну кашичицу чаја прелијте врелом водом, поклопите и сачекајте 5 до 10 минута, па процедите. Ако немате озбиљније здравствене проблеме, чај пијете превентивно, да бисте ојачали организам, конзумирајте га једном дневно да се не би догодило да изиритирате желудац.Такође, чај се не препоручује деци млађој од две године. Али, ако се лечите, онда је препоручена доза од две до највише три шољице у току дана.

Извор: Курир Стил

Коментари / 0

Оставите коментар