ДК: Србија - Хрватска 5:0, реакције

Селектор тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић рекао је да национални тим ништа не може зауставити у походу на освајање Дејвис купа. Селектор тениске репрезентације Жељко Крајан рекао је да га није изненадио убедљив пораз од Србије од 5:0. Новак Ђоковић, који је у петак одрадио посао у синглу против Мате Делића, а дан касније и у дублу са Ненадом Зимоњићем, у преподневним часовима у недељу напустио је Краљево и кренуо на нове задатке, у одбрану 2.000 поена на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију.

Тенис 08.03.2015 | 22:20
ДК: Србија - Хрватска 5:0, реакције

"Виктор ће бити наш Хари Потер, успео је да се избори са целим светом и изађе као победник. Предлажем Холивуду да направи филм о њему јер је то заслужио јер Виктор супермен који долази из Србије. Утакмица против Хрватске померила је границе у историји одигравања мечева између две земље", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Он је још једном похвалио публику и организацију у Краљеву.

"Кравевчани су краљевски навијали. Све је било сјајно", навео је Обрадовић.

"Надали смо се да Новак неће играти, али то је била само пуста нада, Ђоковић је одлично одиграо. Краљево је било изврстан домаћин, сви су били фантастични, осим играча који су били немилосрдни", рекао је Крајан и додао да се нада да ће Србија освојити овогодишњи Дејвис куп.

Тенисер Мате Делић није био превише незадовољан после пораза од Виктора Троицког.

"Ушао сам у меч опуштено јер није имао велики значај. Захвалио бих се свима на гостопримству и одушевљен сам боравком у Краљеву", навео је Делић.

Франко Шкугор казао је после пораза од Филипа Крајиновића да му је било тешко наћи енергију после меча у дублу, али и да је срећан што је публика и у недељу дошла у великом броју.

Тенисер репрезентације Србије Виктор Троицки истакао да је задовољан због победе над Хрватском од 5:0 у првом колу Дејвис купа.

"Одиграли смо одлучно све мечеве против Хрватске. Данашњи меч је био далеко бољи од оног који сам одиграо против Ћорића, публика је била фантастична и осећали смо се сјајно", рекао је Троицки.

Он је рекао је да се нада да ће Србија у четвртфиналу дочекати Бразил, а идеја свих је да се дуел игра на трави.

"Имали смо неколико идеја, а једна је била да би меч могао да се игра на трави. Ипак, питнаје је да ли такав терен може да се направи у Србији. До тиога смо дошли јер би меч против Бразила се играо одмах после Вимблдона", закључио је други рекет Србије.

Приватним авионом, најбољи тенисер света је са аеродрома у Лађевцима кренуо пут Цириха, одакле ће се коначно отиснути на пут у Америку, где га већ чекају супруга Јелена и син Стефан, који су тамо кренули који дан раније.

- Имали смо посебну част и задовољство да испратимо нашег шампиона на следећи турнир. Лет је извршен уз посебне дозволе, јер аеродром још није отворен за цивилни саобраћај. Лет је извршила компанија “Принце авиатион” авионом Цессна 560XЛ Цитатион XЛС. Прихват и опрему обезбедила Војска Србије, 98 ВБР, сву помоћ пружили и Царина и Погранична полиција. Новаку желимо да остане на светском врху, а надамо се да ће неко препознати колико је битно да регион има аеродром, путеве и све остало - стоји објава на Фејсбук профилу Аеродрома Морава у Лађевцима.

Како год било, Новак је професионално обавио посао и сада сву енергију ће усмерити на битке у САД.

Коментари / 0

Оставите коментар