Хрвати кући с ''петардом''! Ко је сљедећи?!

Србија - Хрватска 5:0. Шта даље чека Србију у Дејвис купу?

Тенис 08.03.2015 | 20:20
Хрвати кући с ''петардом''! Ко је сљедећи?!

Пласман је осигуран у суботу, а потпуна победа потврђена у недељу, када је Филип Крајиновић савладао Франка Шкугора (6:4, 6:2), а Виктор Троицки тријумфовао у дуелу са Матом Делићем (6:4, 6:3).

Дакле, свих пет дуела Дејвис куп окршаја ЕX-Yу репрезентација припао је нашој селекцији. Краљево је имало прилику да ужива три дана, а извесно је да ће и четвртфинале бити одиграно у Србији, јер је Бразил надомак тријумфа против Аргентине (2:1).

"Боље да то буде Бразил", рекао је Виктор Троицки у недељу.

Најузбудљиви меч окршаја Срба и Хрвата виђен је у петак, када је Виктор Троицки после херојске борбе савладао Борну Ћорића, у пет сетова. Тим тријумфом, наша селекција повела је 2:0, јер јој је претходно Новак Ђоковић донео први тријумф.

Осим по убедљивој победи, тродневни окршај комшијских репрезентација остаће упамћен и по феноменалној и средачној атмосфери у Краљеву.

Навијачи су у новој хали бодрили свој тим и спортски дочекали и испратили госте из Загреба, што су констатовали и хрватски медији.

Како стоје ствари са осталим резултатима осмине финала Дејвис купа?

Тренутно, заказана су два од четири четвртфинална дуела. То су Француска - Велика Британија и Аустралија - Казахстан.

У дербију прве рунде Светске групе, Британци су обезбедили пласман тријумфом против Американаца (3:1). Казахстанци су се пласирали савладавши Италијане у Астани (3:2), на тврдој подлози.

У доњем делу "костура", једина се у четвртфинале за сада пласирала Србија.

Док наша репрезентација чека победника меча Бразил - Аргентина (2:1), ишчекује се и крај дуела Јапан - Канада (2:1) и Белгија - Швајцарска (2:1). Чињеница да ће победу остварити селекција која прва оствари три победе јасно показује ко је фаворит за пласман.

Припреме за четвртфинале Дејвис купа почеће после Вимблдона. Термини те рунде су 17-19. јул, а полуфинала ће бити одиграна од 18. до 20. септембра. Шампиона ћемо сазнати најкасније 29. новембра, јер ће два дана раније почети дуел две најуспешније репрезентације.

Тутулу бране Швајцарци.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рајко

09.03.2015 23:31

браво Србија !!!

ОДГОВОРИТЕ