ДК: Знате ли кад је Ноле славио у дублу посљедњи пут?!

Да ли знате када је дубл Зимоњић/Ђоковић последњи пут победио у Дејвис купу и кога?

Тенис 07.03.2015 | 23:20
ДК: Знате ли кад је Ноле славио у дублу посљедњи пут?!

Био је 9. фебруар 2008. године када је Новак Ђоковић, у пару са Ненадом Зимоњићем, забележио последњу Дејвис куп дубл победу у каријери.

Наше тениске легенде тада су надиграле Михаила Јужњија и Дмитрија Турусунова резултатом 3:6, 6:7, 6:7.

У међувремену, најбољи тенисер света наосвајајо се кључних поена и укупних победа за нашу репрезентацију, у којој не рачунајући предају Хуану Мартину Дел Потру 2011. године у полуфиналу због повреде, има серију од 15 тријумфа. Серију, настављену у петак рутинском победом над Матом Делићем за 1:0 над Хрватском.

Међутим, када је селектор Богдан Обрадовић желео или морао да "гура" Ђоковића и у дубл са Зимоњићем, завршавало се лоше - 2010. године у полуфиналу са Чесима у "Арени" бољи су били Томаш Бердих и Раден Штепанек (6:4, 1:6, 4:6, 1:6), а наредне године у четвртфиналу, у Хамштаду, Симон Аспелин и Роберт Линдштет славили су у три сета (4:6, 6:7, 5:7).

Све пропуштено, Ђоковић је по правилу надокнађивао сутрадан, у недељу, па смо тако избацили и Чехе и Швеђане, а овог пута светски "Број 1" успео је да прекине негативан низ и победом са Зимоњићем над Франком Шкугором и Марином Драгањом обезбедио Србији пролаз даље после два дана први пут од меча за опстанак у Светској групи, са Узбекистаном, у септембру 2009. године.

Ове суботе није било предвиђено да у пару са Зимоњићем игра Ђоковић, већ Виктор Троицки, али је селектор Обрадовић уочи меча одлучио да направи измену, јер је Троицки вече пре тога играо пет сетова и победио Борну Ћорића за 2:0 у корист нашег тима.

После меча, пред егзалтираним Краљевчанима, Ђоковић је рекао да екипа има јасан циљ - још једну титулу у Дејвис купу после оне освојене 2010. године и да стога није постојала дилема да ли ће наступити у дублу или не, јер је одлучено да се сваки сусрет схвати максимално озбиљно и да се посао, када год је то могуће, обави у рекордном року.

"Да, победа у складу са амбицијама и жељама ове сезоне у Дејвис купу... Тако смо одиграли цео меч, и у синглу и у дублу. Чак рачунајући и тај Викторов дуел који је отишао у пет сетова, у прва два није све функционисало, али је Виктор показао да је велики и јак и донео нам је други поен. Свима честитам на борбености, а највише публици која је била изванредна", рекао је Ђоковић и позвао Краљевчане да испуне Дворану спортова и у недељу, без обзира на то што је исход меча решен.

"Надам се да ће хала бити пуна и сутра", рекао је Ђоковић, који ће вероватно са клупе "за резерве" посматрати Филипа Крајиновића и Троицког у акцији.

"Било нам је лакше што смо у меч ушли са 2:0. Радимо на стварању победничког духа, радимо и на стварању правог амбијента у и око репрезентације, која нам увек пружа додатну енергију, јер сви имамо жељу да одиграмо најбоље што знамо и умемо за нашу земљу. То показује и Викторова победа над Борном од 3:2, после 0:2", рекао је Ђоковић.

"То је био сјајан утисак, али најбољи је свакако публика. Читао сам и шта су хрватски новинари писали о Краљевчанима, чујем и како се њихови играчи овде осећају. Стварно, свака част свима, надам се да ће Краљево у будућности угостити још много познатих спортиста и организовати многе велике догађаје, јер то ова публика заслужује".

Коментари / 0

Оставите коментар