Копаоник: Снијег преко 2 метра, завејани аутомобили

На регионалном путном правцу Брзеће – Копаоник, као и на правцу Александровац – Плоча – Јошаничка Бања кроз Дренску клисуру саобраћај се одвија веома отежано. Ветар који дува брзином од преко 70 километара на сат нанео је сметове више од два метра.

Србија 07.03.2015 | 15:03
Копаоник: Снијег преко 2 метра, завејани аутомобили

На поменутим правцима, забрањено је кретање камиона и камиона са приколицом, а обавезна је употреба зимске опреме и ланаца.

У пункту „Крушевац пута“ на Сребрнцу истичу, да је питање тренутка када ће саобраћај од Брзећа до Копаоника бити обустављен, јер људство и техника полако губе битку са невременом.

Због снега јачег интензитета који више од 10 часова непрекидно пада на подручју александровачке и бруске општине и чија висина износи од 30 до 80 центиметара, као и неочишћених локалних путева, паралисан је живот у 20 планинских села те две општине.

Најкритичнија ситуација је у селима Лесковица и Веља Глава, као и у Кривој Реци, Осрецима, Паљевштици, Батототима, Гочманицима, Жуњу, Жареву, Липовацу и Шошићима.

Из буџета александровачке и бруске општине издвојена су милионска средства за чишћење локалних путева, али фирме које су тај посао добиле на тендеру одбијају да „зарад већег профита у марту пале булдожере и другу механизацију“, пише Блиц.

Иначе, од тежине расквашеног снега покидани су електрични проводници у 25 села те две општине. У бруској и александровачкој Електродистрибуцији кажу, да су екипе на терену и да ће до вечерас ситуација са струјом бити нормализована.

Извор: Србија Данас

 

Коментари / 0

Оставите коментар