Сарајево: Дојава о бомби на аеродрому

На Међународном аеродрому у Сарајеву у току је контрадиверзиони преглед авиона Туркиш ерлинеса због анонимне дојаве о бомби.

Босна и Херцеговина 06.03.2015 | 22:38
Сарајево: Дојава о бомби на аеродрому

Како је за Клиx.ба потврдила портпаролка Граничне полиције БиХ Санела Дујковић, на Међународном аеродрому је тренутно у току контрадиверзиони преглед путника, комплетног авиона и свог пртљага у складу са процедурама, а по запримљеној анонимној дојави о бомби којом је најављено угрожавање безбједности цивилног ваздухопловства.

"Путници су евакуисани, а будући да се ради о озбиљном контрадиверзионом прегледу, он ће потрајати и неколико сати и постоји могућност да ће доћи до кашњења летова", казала је Дујковић за Клиx.ба

О активностима на Међународном аеродрому Сарајево су упознате и друге полицијске агенције на државном нивоу - СИПА, Министарство сигурности, Федерална управа полиције, МУП Кантона Сарајево и Управа за директно опорезивање, те безбједносни сектор јавног прдузећа Међународног аеророма Сарајево.

Како незванично сазнаје портал Клиx.ба, ради се о пријетњи везаној за авион који је дошао из Истанбула.

Како јавља репортер портала Клиx.ба с аеродрома, један авион се налази на писти, а око њега је велики број полицијских аутомобила и путника.

Авиони који слијећу се заустављају на другој страни писте, на великој удаљеност од тог авиона.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЦроАТ

06.03.2015 22:12

Да у зракоплову случајно није био Бакирага на повратку са Ердоганове сећије. Ових дана је примијећен на Босфору. Мора да су му његови припремили добродошлицу.

ОДГОВОРИТЕ