Нереалан захтјев Синдиката

Влада Тузланског кантона сматра да је нереалан захтјев којим Синдикат фабрике обуће "Аида" из Тузле тражи хитно повезивање радног стажа за све раднике.

Босна и Херцеговина 06.03.2015 | 21:50
Нереалан захтјев Синдиката

"Ријеч је о нереалном захтјеву који пред овај сазив Кантоналне владе ставља немогући задатак да у кратком року ријеши осамнаестогодишњу проблематику фабрике обуће `Аида`", саоштено је вечерас из Владе Тузланског кантона, након разговора са представницима Синдиката сва три погона ове фабрике.

Премијер Тузланског кантона Бего Гутић рекао је да постоје одређени модели да се у наредном периоду, током овог мандата Владе, ријеше проблеми "Аиде", али је то немогуће урадити "преко ноћи".

"Врло брзо ћемо урадити анализу свих фирми у државном власништву и у складу с тим документом отворено заузети одређена становишта", навео је Гутић и обећао да ће ове године Кантонална влада увезати радни стаж за 75, од укупно око 300 радника "Аиде", који ће након тога моћи отићи у пензију.

Став Владе Тузланског кантона је да у овом моменту не може поднијети повезивање радног стажа за све раднике, али ће се у тај проблем укључити и инсистирати да и Влада Федерацие БиХ буде укључена у рјешавање овог проблема.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар