У Херцеговини најтежа ситуација

Због јаког невремена у Републици Српској више општина је без електричне енергије, а најтежа ситуација је у Херцеговини, потврдио је Срни извршни директор за техничке послове у Електропривреди Републике Српске /ЕРС/ Максим Скоко.

Република Српска 06.03.2015 | 15:10
У Херцеговини најтежа ситуација

Он је подсјетио да су општине Билећа, Гацко и Берковићи у потпуности без напајања усљед квара на 110-киловолтном далеководу којим управља Електропренос, док је Љубиње без напајања усљед испада 35-киловолтног далековода из правца Стоца.

У Требињу су у прекиду три 10-киловолтна далековода, и то Ластва - Љубомир, Зубци и Тврдош брда.

Скоко каже да се у току дана очекује отклањање кварова, напомињући да радове омета јак вјетар.

"Када је ријеч о подручју `Електро-Бијељина` најтежа ситуација је на Хан Пијеску, гдје су на траси 35-киловолтног далековода пала два жељезна решеткаста стуба", рекао је Скоко, наводећи да се ради на привременом техничком рјешењу из правца Власенице према Залуковику да би било омогућено напајање приоритетних потрошача електричне енергије. Екипе су на терену и раде на отклањању кварова.

Скоко наводи да ће до 15.00 часова под напоном бити Цапарде /Осмаци/ и трафо-станица Прибој, чиме ће се нормализовати стање у Угљевику, те да се очекује нормализација стања у Милићима и Шековићима.

"Отклањање кварова на 10-киловолтним далеководима очекује се до вечерњих часова", каже Скоко.

На подручју "Електродистрибуције" Пале без струје је више села, али се очекује да ће сви кварови бити отклоњени током дана.

Скоко каже да су на подручју које покрива "Електро-Добој" повремени кварови на нисконапонској мрежи забиљежени у Теслићу, те да се сви отклањају у најкраћем року, по дојави о њиховом настанку. У осталим општинама стање је уредно.

На подручју "Електродистрибуције" Пале без напајања су Кијево код Трнова, док су се у Калиновику екипе пробиле до Улога и раде на отклањању кварова.

"На подручју Фоче нормализовано је стање, изузев Миљевине, гдје су екипе електродистрибуције на терену", каже Скоко и додаје да су и даље нез напона
трафо-подручја Каљина, Унис и Ауто-база на Сокоцу, те
трафо подручја Матино Брдо, Крамер Село, Враголови и Козићи у Рогатици.

Без напона у Копачима су Устипрача и насеља до трафо-станице Миљено, док су на подручју Рудог без струје трафо подручја Стргачина и Увача.

Скоко истиче да су на подручју општина које покрива "Електрокрајина" Бањалука екипе од раних јутарњих часова на терену и да раде на отклањању евидентираних кварова.

"Екипе су на терену и раде на отклањању кварова. Временске прилике се стабилизују па се очекује да ће сви кварови бити отклоњени током дана", поручио је Скоко.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар