Звезда: Ново име, нова традиција!

Црвено-бели у суботу играју прву утакмицу на свом стадиону, откако је назван по првој "Звездиној звезди" Рајку Митића. "Истрајаћемо на офанзиви".

Фудбал 06.03.2015 | 22:20
Звезда: Ново име, нова традиција!

Фудбалери Војводине забележили су четири победе у последњих неколико сезона на стадиону Црвене звезде.

Сада, када би београдски црвено-бели требало да дебитују пред својим навијачима на стадиону "Рајко Митић", можда је прави тренутак за њих да окончају ову лошу традицију и надовежу се на прошлосезонску победу у последњем колу јесењег дела, голом Драгана Мрђе у 91. минуту.

Касније, када се после седам година славила титула, највећи број играча Звезде истицао је баш победу над Војводином као преломну на том путу.

Да ли ће и овог пута бити слично, тешко је рећи, али за тим Ненада Лалатовића је од велике важности да у суботу од 18 часова, било кише или не, освоји три бода.

"Рођендан нам је, верујем да ће навијачи то препознати и да ће нам бити ветар у крила свих 90 минута, против одличног тима, који се са свима надиграва и који је такође освојио четири бода у прва два пролећна кола", рекао је Лалатовић.

Он је најавио "можда једну промену" у односу на екипу која је у драматичној утакмици победила Јагодину (2:3) прошлог викенда.

С обзиром на то да, осим дуго повређеног Марка Петковића, у редовима шампиона нема ни суспендованих ни болесних, та "можда једна промена" највероватније се односи на повратак Сава Павићевића у центар одбране, уместо Вукашина Јовановића.

Црвена звезда има три бода више од Војводине, два више од Чукаричког, а четири мање од водећег Партизана, тако да су одређене рокаде у врху табеле могуће већ у суботу током поподнева и вечери.

Лалатовић је у Јагодини извео на терен поставу са двојицом нападача (Паркер, Орландић) и једним полушпицем (Катаи). Иако то може да учини екипу рањивом, млади стручњак уверен је да Звезда само офанзивном игром може да дође до циља.

"У каријери сам увек форсирао нападачку игру. У Звезди је то опасније, јер је већи ризик, али ћемо истрајати на офанзиви. Имам поверења у своје играче, иако Војводина има брзе Гаћиновића и Иванића, кога сам тренирао у Пролетеру (из Новог Сада)".

Говорећи о напретку који показује Александар Катаи, Лалатовић је објаснио да су том специфичном фудбалеру неке ствари "ушле у главу".

"Почео је да тренира како ја хоћу, одговоран је. У Јагодини је играо у оба правца. Колико год имао нешто што публика воли, мораш да имаш и оно друго, да екипа не трпи. Сале то схвата, прилику је искористио и ако овако настави, добијаће је опет".

Тренер Звезде пожалио се на лош терен после ремија у Нишу, али није ништа рекао на ту тему када је његов тим савладао Јагодину, мада је и тамо подлога била далеко од идеалне.

"Нећу више да причам о теренима, људи то погрешно тумаче. Наша 'Маракана' има најбољи терен тако да очекујем лепши фудбал него у Јагодини, велики број навијача и да победимо. Само да киша не поквари..."

Коментари / 0

Оставите коментар