Соколац: Проглашена елементарна непогода

Начелник општине Соколац Милован Бјелица донио је данас одлуку о проглашењу елементарне непогоде настале због обилних сњежних падавина и јаког вјетра на подручју ове општине.

Република Српска 06.03.2015 | 18:18
Соколац: Проглашена елементарна непогода

У одлуци се наводи да одмах треба извршити активирање Штаба за ванредне ситуације ради руковођења акцијама цивилне заштите, односно по мјесним заједницама Каљина, Баре, Кнежина, Нехорићи, Жљебови, Соколовићи, Бјелосављевићи, Ћаварине, Маргетићи, Подроманија, те Соколац један и два.

Према овој одлуци, приоритетни задатак Штаба је да изврши процјену новонастале ситуације на подручју ове општине, те оствари сарадњу са сусједним општинама и Републичком управом Цивилне заштите.

Надлежним органима општине, града Источно Сарајево и регије предложено је предузимање мјера, задатака и активности у оквиру њихове надлежности.

У одлуци се наводи да је потребно организовати стално дежурство у Штабу и другим субјектима на невременом захваћеном подручју.

Грађани, предузећа и друга правна лица са подручја ове општине дужна су да проводе потребне мјере ради заштите и спашавања људства и материјалних добара.

У одлуци се наводи да треба ставити на располагање материјално-техничка средства која подлијежу обавези давања на захтјев Штаба за ванредне ситуације, те редовно обавјештавати мјесне заједице и овај штаб о стању у ближњем окружењу.

Предузећа и друга правна лица, као и самостални привредници који обављају дјелатност од значаја за провођење мјера дужни су да се максимално ангажују на извршавању задатака које нареди Штаб.

На подручју општине Соколац електричну енергију, због сњежних падавина, већ други дан нема готово 50 села, док је отклоњен квар на изворишту Врело Биоштица, до којег је дошло усљед великих сњежних падавина, тако да су потрошачи, који се снабдијевају са овог изворишта, добили воду.


Извор: СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

камелеон

06.03.2015 13:56

Већа су елементарна непогода Чоловићи. А и Цицко није пуно бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цоа

06.03.2015 14:47

Управу си 100 %, само сто горе поменуте непогоде харају опстином двадесет година.

Name

нн

06.03.2015 17:36

Сто је јос горе ми то све трпимо и иста не предузимамо. а зима ко зима цудо би било да сњег не пада ал ето насу власт увијек затекне неспремну ко да не зивимо на Романији

Name

мирко

06.03.2015 19:01

То Цицко. Само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

соколац

06.03.2015 19:44

Каква елементарна непогода, обични снијег ниста вис, а и вјетра нем, опет се Цицко заигро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауто

08.03.2015 14:10

Нек се нацелник поновио а за остале није ни битно бар да опстина цвјета па ни по јада

ОДГОВОРИТЕ