Шабац: Евакуисане двије особе

Обилне падавине у Србији довеле су до мањих изливања водотокова код Коцељеве и Шапца, у Тополи је проглашена ванредна ситуација, а на Западној Морави ванредна одбрана од поплава.

Србија 05.03.2015 | 23:05
Шабац: Евакуисане двије особе

Две особе код Шапца евакуисане. Без Крупањ и Осечина, као и 2.600 потрошача Златиборског округа, 600 потрошача у Пријепољу и 2.500 домаћинстава у Прибоју.

Јавно предузеће "Електромрежа Србије" саопштило је да је успостављено нормално снабдевање електричном енергијом већег дела Љубовије, као и приоритетних потрошача и централних делова Лознице.

У саопштењу се наводи да су екипе ЈП ЕМС су на терену и чине све да се што брже нормализује и снабдевање електричном енергијом Крупња и Осечине.

Последњи подаци говоре да нема озбиљнијих изливања водотокова у Србији, нити угрожености људи и објеката у Србији услед падавина, рекао је вечерас начелник Сектора МУП-а Србије за ванредне ситуације Предраг Марић, наводећи да су евакусане две особе у насељу код Шапца.

"Имали смо за сада само два евакуисана лица, код Бање Бадоње, пут Завлака-Шабац. Неких 30-ак објеката у небрањеном делу је било условно речено угрожено, вода је била 30 центиметара", рекао је Марић за Тањуг.

Он каже да тренутно људи из тима за спасавање из Београда обилазе све објекте у том насељу, али да највероватније неће бити потребе за још неком евакуацијом јер је вода ту у опадању.

Према његовим речима, било је појаве клизишта на више места у Србији и отежано кретање на државним и магистралним путевима на неколико места, али за сада нема озбиљније угрожености објеката и људи у Србији.

"Ако дође до преласка кише у снег и спуштања температуре, то нам свакако иде на руку и то је нешто што очекујемо и надамо се да ће се догодити", рекао је Марић.

Припадници Сектора за ванредне ситуације заједно са другим надлежним службама ангажовани су на подручјима захваћеним обилним падавинама, прате стање на терену и спремни су да брзо и ефикасно реагују, саопштио је Сектор МУП-а за ванредне ситуације.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни Груја

06.03.2015 00:01

Како ми се чини ово ће бити "Србија на води".

ОДГОВОРИТЕ