Бурусис: Срби нас ''одучили'' од кошарке!

Један од најбољих грчких кошаркаша у последњих десетак година, центар мадридског Реала Јанис Бурусис, сматра да је његова репрезентација највећу лекцију научила на прошлогодишњем Мундобаксету, када је као непоражена налетела на Србе - и била декласирана.

Кошарка 07.03.2015 | 10:00
Бурусис: Срби нас ''одучили'' од кошарке!

Грци су као непоражени дошли до осмине финала, а онда их је екипа селектора Александра Ђорђевића победила са више него убедљивих 90:72.

"После неколико неуспешних година, 2014. смо успели да прикажемо нешто позитивно, али у кључном другом полувремену против Србије као да нам је нестало снаге. Сада ћемо радити напорније, имамо сад то искуство (пораза од Србије) ... Важно је интелигентно ући у важне утакмице, не може се играти - егом. Не можемо да играмо тако што размишљамо 'Ко ће од нас бити херој утакмице?'. Играте ли минут или свих 40, треба да се осећа једино част што играте за национални тим", поручује Бурусис сећајући се лекције коју су, баш на тај начин, држали наши репрезентативци.

Сјајни центар ће са својим грчким саиграчима на овогодишњем Еуробаскету најпре играти у групи у Загребу, са домаћом Хрватском, Словенијом, Македонијом, Холандијом и Грузијом, док ће Србија, као вице-шампион света из 2014, наступити у Берлину и то, почев од 5. септембра, редом против Шпаније, Немачке, Исланда, Турске и Италије. Даље ће проћи по четири екипе из сваке групе, а у преосталим се надмећу (у Монпељеу) Русија; БиХ, Француска, Финска, Пољска и Израел, те (у Риги) Естонија, Летонија, Литванија, Украјина, Белгија и Чешка.

Коментари / 0

Оставите коментар