Сукоби код Данаца: Хало, Савез! Па, нисмо ми будале!

Криза потреса ривале "орлова" због свађе на релацији "А" селекција - Фудбалски савез Данске.

Фудбал 07.03.2015 | 09:00
Сукоби код Данаца: Хало, Савез! Па, нисмо ми будале!

Побуна у "А" селекцији Данске.
Репрезентативци те земље дигли су глас и оптужили свој фудбалски савез да покушава да их предлогом колективног уговора направи будалама.

Данијел Агер (30), некадашњи штопер Ливерпула, скренуо је пажњу јавности на чињеницу да надлежни планирају смањење примања репрезентативаца за 17 одсто док наступају за земљу.

Ове недеље су тим поводом вођени преговори, али су очекивано пропали.

"Несватљиво је да саопште да хоће тај састанак, а онда да кажу да и даље неће да говоре о заједничком уговору", рекао је штопер Брондбија, који је за сениорску репрезентацију одиграо 66 утакмица.

Претходни уговор данског савеза и репрезентативаца сениорских мушких и женских селекција, као и У-21 категорија, истекао је прошлог лета, али је до краја јануара неколико пута краткотрајно продужаван.

"Мислим да је Савез покушава да направи будале од нас, навијача и спонзора", констатовао је везиста Вигана, Вилијам Квист.

Како би спор могао да се одрази на данску репрезентацију? Тако што је савез саопштио да за утакмицу против САД 25. марта неће бити позивани фудбалери који не пристану на нове услове сарадње.

Данци су одлично кренули у квалификације за Европско првенство 2016. Тренутно заузимају прво место на табели Групе И, са седам освојених бодова испред Португала, Албаније, наше репрезентације и Јерменије.

Утакмицу против "орлова", скандинавска селекција одиграће 13. јуна у Копенхагену.

Коментари / 0

Оставите коментар