Потврђена оптужница за убиство Ћурувије

Виши суд у Београду потврдио оптужницу против четворице припадника Ресора Државне безбедности којом их терети за убиство новинара и власника "Дневног телеграфа" Славка Ћурувије 1999. године.

Србија 05.03.2015 | 17:20
Потврђена оптужница за убиство Ћурувије

Нова оптужница за убиство Славка Ћурувије подигнута је 29. децембра прошле године.

За убиство Ћурувије, 11. априла 1999. године оптужена су четворица бивших припадника Државне безбедности због сумње да су "из ниских побуда" убили новинара и власника листа Дневни телеграф Славка Ћурувију, 11. априла 1999. године.

Оптужени су тадашњи начелник Ресора ДБ Радомир Марковић, начелник београдскг центра ДБ-а Милан Радоњић, главни обавештајни инспектор у Другој управи ресора Ратко Ромић и припадник резервног састава тог ресора Мирослав Курак.

Они су оптужени за кривично дело тешког убиства. Марковић се терети да је то дело извршио у подстрекавању, а остали су оптужени као саизвршиоци.

Ћурувија је убијен у дворишту испред улаза у зграду, где су се налазиле просторије маркетинг службе Дневног телеграфа, у времену између 16.39 и 16.45. Ћурувија је убијен на Ускрс, 11. априла 1999, током НАТО бомбардовања СР Југославије.

Са Ћурувијом је у време убиства била његова невенчана супруга, историчарка Бранка Прпа, која је сведочила у истрази током које је саслушано више десетина сведока.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

трава

05.03.2015 21:17

Добиће багрови шта су заслужили.

ОДГОВОРИТЕ