Вучић: Србија није крива за миграције

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија није одговорна за актуелне миграције, које су узнемириле Европу.

Србија 05.03.2015 | 14:00
Вучић: Србија није  крива за миграције

Србија ће, како је додао, појачати граничну контролу и прихватити савете и идеје које долазе из ЕУ, јер, како је рекао, много можемо да научимо од европских пријатеља по том питању.

Вучић је, на конференцији за новинаре после разговора са европским комесаром за миграције, унутрашње послове и држављанство Димитрисом Аврамопулосом, навео да је Србија брзо предузела акцију у договору са Бриселом и неким европским владама.

Премијер је додао да је Србија поступала у складу са договором из Брисела о слободи кретања, али такође и са владама земаља ЕУ и предузела акцију да људе који су покушали да злоупотребе ту врсту поверења врате одакле су дошли.

Вучић је додао да је са европским комесаром разговорао о ономе што је посао МУП-а, Министарства правде, али и целе владе, везано за питања миграната, азиланата, борбе против корупције, организованог криминала у целом региону, као и тероризма.

Како је додао, разговарали су и о европској будућност Србије и чињеници да је нашој земљи потребна подршка и помоћ у поглављима 23 и 24.

"Добили смо значајну подршку за стабилан развој и пут ка Европској унији", рекао је Вучић и додао да је Аврамопулосу рекао да Србију сматра извором и фактором стабилности на западном Балкану.

Вучић је европском комесару пренео и да Србија има добре или одличне односе са свим суседима и да жели да даље унапређује те односе.

"Рекао сам да ћемо да наставимо дијалог са свима са којима се у појединим питањима не слажемо, да ћемо наставити дијалог у Бриселу", рекао је Вучић.

Премијер је захвалиио Аврамопулосу што види Србију у ЕУ и истакао да је он увек драг гост у Београду.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоран

05.03.2015 13:06

Пројекти Ватикан су савршено лудило са којима убијају у појам читав свет. Тако нпр.они оптужују Србију да је одговорна за азиланте, или траже од Русије да обустави војна дејства у Украјини, а украјинске усташе (Читај: лојилина војска пуца. Или нама у Рамбујео када су поставили ултиматум да престанемо са убијањем Арбанаса, а уствари они убијају Србе по налогу Ватикана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аца

05.03.2015 14:21

Не би ме зачудило да почну да врше притисак да дозволимо насељавање арнаута на југу, да "ревитализују" наша напуштена села и градове.

Name

ЖИКА Ж

06.03.2015 07:35

КО ИМА ОДГОВОРЕ ЗА СВЕ НИЈЕ ОДГОВОРИО НИ НА ШТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Украјинац

07.03.2015 11:01

За Зорана: Урајинци нису устасе него ови сто хоце да цијепају Украјину. Ово су војници Украјине који ослобадјају своју територију од руских фасиста. Ако си ти пристрасан и то подрзавас ,твој проблем.Украјина не води рат у Русији,него у Украјини,ваљда је то свима јасно.

ОДГОВОРИТЕ