Куп Краља: Билбао на Барсу у финалу!

Фудбалери Барселоне пласирали су се у финале Купа краља, пошто су у двомечу били бољи од Виљареала са 6:2. У реваншу, на гостовању је тим Луиса Енрикеа био бољи са 3:1 (1:1). Екипа Атлетик Билбаа спречила је каталонско финале Купа краља, па ће се за трофеј борити против Барселоне.

Фудбал 05.03.2015 | 11:00
Куп Краља: Билбао на Барсу у финалу!

Већ у трећем минуту је пас Месија за Нејмара растужио навијаче "жуте подморнице", чији љубимци ипак нису одустајали. Срчано су нападали, а нису користили прилике до 39. минута, када је Дос Сантос утрчао и пласирао у мрежу за 1:1 и повратак наде.

Она је почела да се гаси црвеним картоном Пини за неопрезан старт, а онда и поготком Суареза за 2:1, да би коначан резултат поставио Нејмар пред крај утакмице. Ипак није све прошло по плану за Барселону, Бускетс је због повреде завршио меч у 42. минуту, заменио га је Матје, а баш Пина је оштро уклизао везисти каталонског тима.

Баскијци су после ремија на Сан Мамесу (1:1), савладали Еспањол 2:0 у Барселони у реваншу полуфинала.

Билбао је меч решио већ у првом полувремену, погоцима Арица Адуриса и Шабијера Ечерије. Финале Купа краља на програму је 30. маја, домаћин ће бити накнадно одлучен.

Гости су повели већ из прве праве шансе, Адурис је примио лопту на ивици казеног простора и сјајним ударцем је послао уз леву стативу.

Након што је Јаго Ерерин спречио Кристијана Стуанија да изједначи у 29. минуту, три минута пре полувремена Ечерија је надскочио домаћу одбрану те главом после корнера погодио за 2:0.

У наставку меча оба тима су играла отворено, прво јеСтуани шутирао изнад пречке, потом је Адурис гађао за мало поред стативе, да би пола сата пре краја Фелипе Саиседо погодио само оквор гола Баска.

У самој завршници Лопес Пау је умало смањио на 2:1, али је лопта после његовог шута завршила у рукама Ерерина.

Коментари / 0

Оставите коментар