Размотрен Закон о порезу на доходак

Народна скупштина Републике Српске размотрила је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак којим се предлаже растерећење привредних субјеката, оснивача и власника удјела привредних друштава на начин да се ослобађа приход од дивиденде и удјела од добити од опрезивања пореза на доходак.

Република Српска 04.03.2015 | 21:09
Размотрен Закон о порезу на доходак

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је у завршној ријечи да је циљ овог Нацрта закона привлачење страних инвестиција у Републику Српску.

Тегелтија је истакао да ће у јавној расправи о Нацрту закона, осим представника ресорног министарства, учествовати привредници и стручна јавност.

Предсједник Конфедерације синдиката Републике Српске Обрад Белензада сматра да је прије доношења реформских закона у парламенту Српске требало да буде размотрена ситуација у привреди Српске.

Тегелтија: Нема смањња плата ни пензија

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је да се Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о доприносима у Српској не смањују плате ни пензије већ доприноси.

Током расправе у парламенту Српске о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о доприносима, Тегелтија је рекао да су ефекти промјена, које је Влада Српске увела почетком 2014. у привреди, такви да послодавци који дају просјечну плату од 600 КМ у реалном сектору на годишњем нивоу имају уштеду од 200.000 КМ.

Тегелтија је истакао да је Влада Српске опредијељена да мијења однос између директних и индиректних пореза, те напоменуо да су све земље у окружењу и Европи, које су увеле систем фискалне консолидације, мијењале односе између директних и индиректних пореза.

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена сутра разматрањем Нацрта закона о роковима измирења новчаних обавеза.

Биће разматрани и нацрти закона о порезу на непокретности, о порезу на добит, о одгођеном плаћању пореског дуга, о измјенама и допунама Закона о здравственој заштити, о рачуноводству и ревизији Републике Српске.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар