Протест због хапшења

У Рогатици је због јучерашњег хапшења групе од пет бивших припадника ВРС нефорамална група грађана организовала протест пред коно-двораном. У акцији Сипе јуче су ухапшени Божидар Перишић, Винко Зорановић, Драган Лубарда, Зоран Илић и Милисав Иконић.

Република Српска 04.03.2015 | 18:52
Протест због хапшења

Скупу је присуствовало око 300 грађана.

Ово окупљање грађана могло би се назвати нијемим протестом. Није било парола и транспарената, застава и говорника и нико се ни са каквим захтјевима и порукама није обратио присутним.

Учесници протеста су једино одговарали на питања новинара.

Они су огорчени на начин на који су припадници Сипе упадали у станове ухапшених у раним јутарњим сатима, примјењивали силу код лишавања слободе осумљичених и извођења читаве представе пред родитељима, супругама и дјецом.

„Прошле године сам преживјела овакву једну катастрофу када је рано ујутро ухапшен мој муж. Припадници Сипе су са маскама на лицима разваљивали врата, упадали у стан са свих страна а све је то гледала моја кћерка од 14 година. Стала сам испред и молила их само да ми не траумирају дијете, „ рекла је Маја Кушић.

Грађани се питају да ли је БиХ правна држава и зашто осумљичени нису уредно позвани да се јаве судским органима јер би се позиву сигурно одазвали.

Учесници скупа су поново поставили питање зашто се и даље хапсе само Срби .

„У послијератном периоду Срби су добили 1240 година затвора, прошле године је ухапшено 108 Срба, 18 Хрвата и ни један Бошњак , "посјетио је члан организације ветерана РС Ристо Јевтић .

Борачка организација Рогатице најоштрије је протестовала због нових хапшења њихових сабораца и начина хапшења али се оградила од лијепљења плаката и скупа из којег је стајала неформална група грађана.

„Протест у овом тренутку само може нанијети штету нашим ухапшеним саборцима“, закључује се у саопштењу Борачке организације из Рогатице.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ево хин

04.03.2015 18:07

Рекох ли ја неки дан да ће протести, не знам само што не одоше испред Андрићграда или оне куће гдје попалише оне жене и дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брука

04.03.2015 18:58

Нас народе ..брука са род и пород ... Нек се власт стиди!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рогатицка 521пбр

05.03.2015 20:43

Не могу нас све похапсити Рогатица остаје српска Босњаци прерано се радујете

ОДГОВОРИТЕ