Упозорење због најављеног невремена

Кантонална управа Цивилне заштите КС упутила је данас упозорење свим правним и физичким особама за предузимање превентивних мјера заштите и спашавања од снијежних и кишних падавина.

Босна и Херцеговина 04.03.2015 | 17:29
Упозорење због најављеног невремена

"С обзиром на то да се у наредном временском периоду, према временским прогнозама од неких метеоролошких станица очекује обилније снијежне и кишне падавине, које ће захватити поједина подручја Балканског полуострва, упозоравамо сва правна и физичка лица да одмах у складу са својим надлежностима, као и обавезама, предузму неопходне превентивне мјере заштите", стоји у упозорењу Цивилне заштите КС.

Мјере подразумијевају припреме адекватне снаге и материјално-техничка средства за брзи одговор на најављене снијежне и кишне падавине.

"Имајући у виду да се према наведеним прогнозама очекује велика висина снијежног покривача, посебно у планинским дијеловима који може изазвати највише проблема у саобраћају, посебно апелујемо на надлежне органе у опћинама и Кантону да провјере спремност правних лица с којима су потписали уговоре за зимско одржавање путева, да ли иста имају довољан број машина и других средстава да на вријеме реагују на потенцијално могуће обилније снијежне падавине", кажу из ЦЗ.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

пд

04.03.2015 16:49

Боже помози ови као да прогнозирају смак свијета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злоба

04.03.2015 17:01

Овај свијет је давно смако.

Name

перица

04.03.2015 20:19

Све сто висе има сколе све глупљи.

ОДГОВОРИТЕ