Ма, шта се то спрема у Милану?!

Карлос Слим у игри да купи Росонере, Марони не сме да прича до краја сезоне…Мексички милијардер који је други на листи најбогатијих људи света је опет обновио интерес за Росонере, док Берлусконијев дугогодишњи савезник најављује изненађење на крају сезоне!

Фудбал 05.03.2015 | 13:40
Ма, шта се то спрема у Милану?!

Да овако не иде даље, јасно је и врапцима на граби. Милану је потребна реконструскција и свежа крв на свим нивоима. Упркос великим стварима које је урадио за Милан од када је преузео клуб пре 29 година, изгледа да је Силвио Берлускони изгубио корак са временом и да Милан са оваквим улагањима и начином пословања не може да буде конкурентан највећим италијанским и европским клубовима.

Зато је све актуелнија прича о продаји Милана новом власнику. Претходних година су се помињали Руси, Албанци, Кинези, Американци, Арапи, а недавно се спекулисало о понуди једног тајландског бизнисмена вредној милијарду евра. Ипак, Берлусконијев холдинг Финивест који је власник клуба и свих осталих Силвијових великих компанија је сваки пут оштро демантовала да је Милан на продају.

Римски дневник Република који се најчешће бавио темом потенцијалних купаца Милана, али и који најчешће није имао тачне инфромације је данас лансирао причу о Карлосу Слиму као новом газди Росонера.

Карлоса Слима (75) није потребно посебно представљати. Мексички милијаредер либанског порекла је са 77 милијарди други на листи најбогатијих људи света иза Била Гејтса, а од 2010. до 2014. године је држао прво место на овој ексклузивној листи. Обогатио се у пословима са телекомуникацијама, нафтом и у банкарском скетору. Последњих година је почео да улаже у фудбал и тако је постао власник 30 одсто акција мексичких прволигаша Пачуке и Леона, већински је власник и у шпанском трећелигашу Овиједу, а годишње у мексички спорт уложи око 250.000.000 долара. Однедавно је и спонзор Ферарија у Формули 1.

Италијанска штампа пише да је Слим заинтересован за куповину власничких акција Милана. Опет. С обзиром да је и пре три и по године постојала прича о доласку богатог Мексиканца у Милан, а наводно је он један од ретких богаташа којег би Берлускони могао да поднесе у власничкој структури клуба.

За разлику од претходних случајева када је Финиснвест експресно излазио у јавност са званичним демантијем, овога пута нема саопштења из Берлусконијевог холдинга, што је за Италијане назнака да има дима, а можда и ватре.

Огласио се и Роберто Марони, један од Берлусконијевих највернијих савезника у политици. Он је у свакој Берлусконијевој влади био на некој од најјачих фунскција и представља једног од најмоћнијих људи у Ломбардији. Декларисани је навијач Милана и редован је на утакмицама Росонера.
“Берлускони ми је рекао шта ће бити са Миланом, али морам да ћутим као риба. Мислим да ће он открити све на крају сезоне. Када сам га питао да ли ће продати клуб, одговорио ми је, али ми је рекао да никоме ништа не говорим. Ако сада нешто кажем, издаћу га и прекршићу обећање. Не смем то да урадим. Само могу да кажем да сам презадовољан пројектом”, рекао је Марони.

Белрускони следећег фебруара слави 30 година од када је постао газда клуба и до тада је нереално за очекивати да се потпуно повуче и прода Милан.

Коментари / 0

Оставите коментар