''Гиљотина'' над вратом Пелегринија!

Има 12 утакмица да преживи! Како сада ствари стоје Сити је далеко од трофеја ове сезоне.

Фудбал 05.03.2015 | 12:20
''Гиљотина'' над вратом Пелегринија!

Много је новца уложено и ништа мање од трофеја не долази у обзир. У мају ће се сводити рачуни у Манчестер ситију, а за било који неуспех гиљотина ће прво пасти на тренерову главу, у овом случају Мануелу Пелегринију. Места за вађење флека нема много, 11 утакмица у Премијер лиги и реванш на Камп Ноу у реваншу у Лиги шампиона једине су шансе да се гиљотина закочи. Или барем одложи.

Оно што се Чилеанцу највише замера су резултати у последње две утакмице које је Сити играо и доживео поразе од Барселоне са 2:1 у Лиги шампиона на Етихаду и за викенд у дербију са Ливерпулом истим резултатом. Било је повика на формацију, многима се није свидела Пелегринијева 4-4-2 игра са Фернандињом као главним задњим везним и три офанзивна средња играча - Јаја Туре, Самир Насри и Давид Силва.
„Ниједан озбиљан менаџер не би смео да дозволи себи да постави онако игру против Барселоне и Ливерпула. Нешто не штима у Ливерпулу, мора да буде промена на лето“, рекао је Џејми Карагер у улози стручног консултанта у ендлеским медијима.

Такође, много је било повика на трансфере који су реализовани од 2012. године када је Сити освојио титулу. Грађани су потрошили 150 милиона евра за трансфере, а многи од њих су били промашаји. Наравно, Пелегрини није одговоран за вечину тих прелаза, али је рецимо довео Елиакима Мангалу за 32.000.000 фунти, а управо он био немоћан у дуелима са Фелипеом Кутињом на поменутом мечу на Енфилду. Такође, ангажован је Вилфрид Бони за обештећење Свонсију од 28.000.000 фунти. Он је до сада два пута улазио у игру, исто толико пута преседео на клупи и није се још уписао у стрелце у небескоплавом дресу.

Рачуница је јасна. Пелегрини заостаје пет бодова за Челсијем у Премијер лиги има 11 кола да то и достигне. Пред реванш у Барселони Сити иде са голом заостатка и два примљена на свом стадиону. То је планина на коју Пелегринијева чета мора да се попне. Стегните пертле, штапове у руке и на врх. Или то, или - гиљотина на лето.

Коментари / 0

Оставите коментар