Нинковић: Звезди много значи подршка Вујошевића!

Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Телеком Милош Нинковић захвалио је тренеру Партизана Душку Вујошевићу на лепим речима које му је упутио после вечитог дербија.

Кошарка 06.03.2015 | 10:00
Нинковић: Звезди много значи подршка Вујошевића!

Председник Милош Нинковић вуче паметне потезе, одлично води Звезду и паре од спонзора треба да стижу у клуб јер се не бацају и не краду, већ се улажу у праве ствари - рекао је Вујошевић.

Прозвани први човек црвено-белих посетио је у уторак редакцију “Блица”, одакле је послао одговор тренеру Партизана.

- Захваљујем што је Вујошевић после неколико година неспоразума препознао добру намеру и посвећеност да велики клуб какав је Звезда стане на стабилне ноге. Хвала на речима подршке и честитам му 56. рођендан - каже на почетку Милош Нинковић.

Сматрате ли Вујошевићеву изјаву као провокацију?

- Човек се бори за свој интерес. Звезда не води борбу са Вујошевићем, већ са Цедевитом, Будућношћу и Партизаном. Са њима ћемо водити спортске битке на терену, а циљ су нам трофеји.

Можете ли обећати АБА и домаћу титулу?

- Нико из клуба не може да да бланко обећање да ће освојити титуле, јер би то било неозбиљно, а ми се трудимо да не будемо неозбиљни. Све што смо урадили претходних сезона, али и током ове, а мислим да смо успешно радили, даје нам за право да се надамо да ћемо на терену изборити обе титуле.

Има ли тренер Дејан Радоњић подршку?

- Апсолутну, мада јавност према њему упркос успесима и није баш увек наклоњена. Недавно је у једној анкети на питање да ли сте задовољни радом Радоњића, чак 87 одсто Звездиних навијача одговорило са "да". Те две ствари су у дисбалансу.

Резултати у Евролиги?
- Пласманом у Топ 16 смо испунили циљ, сада имамо озбиљне ривале са великим буџетима. Звезда је најмлађи, најнеискуснији и има најјефтинији тим у Топ 16, и онда кажу “па како лоши резултати”. Долазимо до парадокса, у Србији је неморално имати буџет клуба од четири-пет милиона евра због свеукупне економске ситуације, а морамо да се такмичимо са клубовима који имају 30 милиона. Да ли је морално правити паралелу између те две ствари? Нико није похвалио Звезду да је и поред релативно малог буџета успела да доведе репрезентативце и кандидате за државни тим, што је невероватан успех, у фудбалу би то и те како имало одјек.

Да ли је Звезда - Звезда или ФМП, разјасните то?

- Тренутно стање је орочено судском извршном одлуком која траје пет година, а циљ је на крају да се по Закону о спорту спајањем и припајањем сва правна лица споје са Црвеном звездом са Малог Калемегдана, која би завршетком овог процеса била потпуно рехабилитована.

Коментари / 0

Оставите коментар