Миске: Сад се посвећујем само породици!

Звјездан Мисимовић завршио је фудбалску каријеру, послије које ће се, како истиче, посветити породици. Остаће у фудбалу, али не као тренер.

Фудбал 05.03.2015 | 09:00
Миске: Сад се посвећујем само породици!

Игрању фудбала рекао сам збогом и то је то, била је прва реакција Звјездана Мисимовића (32), прослављеног фудбалског репрезентативца БИХ у разговору за Анадолију.

Истиче да је одлуку донио након дуго размишљања и уз консултације с најближима.

"Желим се посветити породици, надокнадити изгубљено вријеме са њима, јер свих ових година много смо путовао и били смо раздвојени. Живјет ћемо у Минхену и максимално ћу им се посветити", истакао је Мисимовић.

На питање шта ће убудуће радити у фудбалу, одговорио је:

"Знам шта нећу радити. Нећу бити тренер, јер то опет значи да бих стално путовао, био одвојен од својих. Имам неколико опција, па ћу видјети. Углавном, остаћу у фудбалу, то је сигурно, али на прихватљив начин за моју породицу и мене".

Рекордер по броју наступа у бх. националном тиму постао је одигравши 84 утакмице у којима је постигао 26 голова.

"Најдражи гол у репрезентативној каријери ми је онај из слободњака, када смо у Ослу побиједили Норвешку резултатом 2:1", казао је Мисимовић, да би најбољим тренутком у каријери издвојио:

"Најбољи тренутак у каријери? Док сам жив нећу заборавити ону ноћ и дочек у Сарајеву у октобру 2013. године, након што смо у Каунасу побиједили Литванију и пласирали се на Свјетско првенство у Бразил".

И данас сматра да је БиХ могла више приликом свог првог наступа на Мундијалу, тј. да су изабраници тадашњег селектора Сафета Сушића били кадри изборити пласман у осмину финала.

За први тим Бајерна из Минхена виртуоз са лоптом одиграо је три утакмице, а за другу поставу баварског гиганта 102 меча постигавши 44 гола. Био је један од главних играча и креатора игре Бохума, Нирнберга, али и Волфсбурга, гдје је у тандему са репрезентативним колегом Едином Џеком освојио титулу првака Њемачке.

"Било је сјајно освојити титулу са Волфсбургом. Међутим, то мало људи зна, али није то била моја једина 'салатара' у Њемачкој. Првак сам био и са Бајерном и то 2003. године побједом баш на гостовању код Волфсбурга, те ми је и то један од дражих тренутака у каријери".

Осим у Њемачкој играо је за турски Галатасарај. Додуше кратко, јер је због свађе са тадашњим тренером Румуном Георги Хаџијем био приморан напустити тим из Истанбула.

"Не жалим због одласка у Турску. Можда Бундеслигу никада не бих напустио, али ме Волфсбург није хтио продати другом клубу у Њемачкој, па само одлучио прећи у Галатасарај. У Турској је велики притисак на играче, али и то сам знао и био је мој избор. Жао ми је што се нисам више задржао у Галати. Но, таква је била судбина. Никоме ништа не замјерам", каже Мисимовић, нагласивши како му је драго да се окушао и у Русији (Динамо Москва) и Кини (Гижу Рене):

"Било је занимљиво боравити у толико различитих земаља. Много сам научио о тамошњим људима, њиховим културама и то је моје животно богатство. Кажем, апсолутно не жалим ни за чиме у каријери. Неке ствари су могле бити можда некада боље, али у животу није увијек онако како желите. Окренуо сам страницу у животу и сада ћу посебно уживати. Са породицом ћу живјети у мом родном граду Минхену", рекао је Мисимовић.

Звјезданов деветогодишњи син Лука већ сада исказује играчки потенцијал.

"Имаће подршку моје супруге и мене. Нека игра, па ко зна можда још један Мисимовић буде репрезентативац Босне и Херцеговине", кроз смијех закључио је Мисимовић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зворник

05.03.2015 09:50

Миске легендо Босанска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Звецке

05.03.2015 20:24

Постењацина, техницар , играцина, култура,хуманиста, људска громада -ИДОЛ

ОДГОВОРИТЕ