Гробари зову - легенде долазе да помогну!

У ревијалној утакмици организованој за помоћ Кошаркашком клубу Партизан следеће недеље играће Саша Даниловић, Мића Берић, Веселин Петровић, Милош Вујанић...

Кошарка 05.03.2015 | 08:40
Гробари зову - легенде долазе да помогну!

Група навијача Партизана организовала је акцију помоћи свом кошаркашком клубу, а клуб подржао њихову иницијативу. Ревијални меч заказан је за наредну среду (11. март) у хали Пионир, од 19.30 часова.

Данас, у среду поподне, званично је потврђено ко ће све учествовати у тој утакмици.

За сада, своје учешће потврдили су Петар Божић, Владо Шћепановић, Саша Даниловић, Дејан Томашевић, Горан Грбовић, Влада Драгутиновић, Вуле Авдаловић, Веселин Петровић, Ненад Чанак, Душан Кецман, Предраг Дробњак, Милош Вујанић, Славиша Копривица, Зоран Сретеновић, Млађан Шилобад, Мирослав Берић...

Карте за утакмицу, чијом куповином ће навијачи црно-белих конкретно моћи да помогну свом клубу, моћи ће да купе преко "Гикс тикс"-а, у књижарама Вулкана и у продавницама "Цорнер схоп".

Улазнице ће коштати 600, 1.000 и 1.500 динара.

У Партизану су мислили и на навијаче који неће моћи да присуствују утакмици, па су за њих осмислили карте које ће коштати 500 динара. Куповином те улазнице, навијачи ће помоћи клуб, али неће моћи да уђу у дворану.

Утакмица је осмишљена тако да играју црни против белог тема. Једну екипу водиће Душко Вујошевић, а другу Влада Јовановић, његов некадашњи помоћник и наследник на клупи црно-белих.

"Када се против Левског напуни хала, онда мислим да је и то довољан доказ да је публика освешћена и да разуме да смо у тешкој ситуацији, као и да разуме зашто смо у таквој ситуацији", рекао је тренер Партизана Душко Вујошевић.

"Људи су осетили потребу да љубав према Партизану артикулишу на овај начин и та помоћ биће усмерена на побољшање тешке материјалне ситуације у клубу. Позивам и овим путем навијаче да помогну", додао је шеф струке црно-белих.

"Видећемо какав ће Саша Даниловић бити на терену", рекао је Вујошевић о наступу првог човека клуба.

Говорио је и о евентуалном наступу још неколико легенди црно-белих, као што су Владе Дивац и селектор репрезентације Александар Ђорђевић.

"Дивац је у Сакраменту и није могао да дође. Ова акција није дуго планирана, а Тоша (Драган Тодорић) је водио преговоре и нисам превише укључен у сама питања организације. Ђорђевић је прихватио начелно, али мора у Шпанију", објаснио је Вујошевић.

У име групе навијача која је иницирала ту утакмицу, новинарима се на конференцији у београдском храму кошарке обратио Жељко Перковић.

"Одлучили смо да не будемо више навијачи, већ актери. Кошаркашки клуб Партизан донео нам је много радости и хоћемо да то траје. Наишли смо на разумевање у клубу и покушаћемо да љубав усмеримо на помоћ вољеном клубу. Позивамо све који јавно смеју да кажу навијају за Партизан да дођу и помогну. Наравно, позивамо и јавне личности које смеју то јавно да кажу", рекао је он.

Осим кошаркаша, најављен је долазак и бубњара Драгољуба Ђуричића, Милана Ђурђевића - фронтмена групе "Неверне бебе", групе Вожд, фронтмена групе ЈНА - Марка Трмчића, део екипе која је радила на филму "Бићемо прваци света"...

Списак досад потврђених учесника утакмице прочитао је Петар Божић и у своје име такође изразио велику захвалност свима на подршци и помоћи.

Коментари / 0

Оставите коментар