Хеслип за препород Игокее!

Кошаркаши Игокее руше све пред собом. Предвођени маестралним Брејдијем Хеслипом који је убацио 35 поена Александровчани су славили побједу у Софији против Левског резултатом 92:77 у 23. колу Јадранске лиге.

Кошарка 04.03.2015 | 22:40
Хеслип за препород Игокее!

Први пут ове сезоне екипа из Александровца везала је три побједе у регионалном такмичењу, а укупно пету заредом ако се урачунају и тријумфи у два сусрета завршнице Купа БиХ. Прије ове успјешне серије налазили су се у веома тешкој ситуацији када су везали шест пораза док су се добре партије поклопиле доласком Хеслипа. Само у дебитанстском мечу када је Металац гостовао у Лакташима Канађанин није славио са остатком екипе, али се затим радовао на свим осталим утакмицама у којима је као по правилу био најбољи играч. Ваљевцима је убацио 14, Олимпији 32, МЗТ-у 16 и Левском 35.

У полуфиналу Купа БиХ Зрињском је убацио 32, а у финалу Широком 26. Својим играма оправдао је очекивања и врло брзо је постао љубимац публике. Карактерише га одличан шут, нарочито за три поена и не устручава се да шутира из било које позиције.

- Квалитетнији смо тим од Левског, али није било нимало лако играти у Софији. Остали смо концентрисани током свих 40 минута и на крају смо дошли до побједе. Били смо свјесни проблема које има домаћа екипа, финансијских и играчких, али им желим да се што прије опораве од тога. Отишли смо са великом амбицијом да добијемо сусрет и вратили смо се радосни због треће побједе у низу – рекао је тренер Игокее Жељко Лукајић.

Он није хтио да похвали индивидуални учинак Хеслипа већ је истакао да је цијели тим учествовао у слављу.

- Кад год се види да је један играч постигао 35 поена онда се он увијек ставља у први план, а остали неправедно занемарују. Ипак, остали су такође обавили лавовски дио посла да би се он истакао. Истина је да побјеђујемо од када је Хеслип стигао, али не треба заборавити да се у екипу вратио и Марко Чакаревић након опоравка од повреде. Уједно дуже времена смо заједно па смо се и навикли једни на друге. Трпјели смо доста тога у протеклом периоду и сада смо доста тога исправили – истакао је Лукајић.

До краја лигашког дијела такмичења остала су још три кола. У идућој рунди Игокеа гостује Цибони, затим дочекује Црвену звезду и у посљедњем колу је гост Мега Лекса.

- Наше амбиције су да додатно поправимо утисак и да у наредна два кола упишемо барем једну побједу. Чекају нас тешке утакмице, али немамо много избора већ морамо да се боримо за сваки кош и за сваки бод – додао је Лукајић.

Коментари / 0

Оставите коментар