Србац: Нова власт најавила "сабљу"

Након распада досадашње коалиционе власти, окупљене око начелника општине Драге Ћирића, Савез независних социјалдемократа обавјестио је предсједника Скупштине општине Србац Зорана Дјукића да је ова партија, постизањем коалиционог споразума са ДНС-м, обезбједила скупштинску већину од 13 одборника и затражио сазивање сједнице парламента у року од 15 дана.

Република Српска 04.03.2015 | 14:09
Србац: Нова власт најавила "сабљу"

У захтјеву се тражи да се у дневни ред уврсти разматрање приједлога и доношење одлуке о покретању опозива начелника Драге Ћирића и његовог замјеника Ранка Недића (СДС), разрјешење секретара скупштине Драгице Вранић, предсједника скупштине Зорана Дјурића и његовог замјеника, те разрешење начелника свих шест одјељења општинске управе и именовање вршилаца дужности начелника одјељења до проводјења јавног конкурса о избору и именовању нових људи.

Језичак на ваги за нову скупштинску већину био је предсједник ДНС-а у Српцу Љубо Ракић, који је као одборник напустио досадашњу коалицију због, како је истакао, нетпељивости и неслоге медју владајућим странкама, али и неостварених обећања начелника општине према њему.

-Наша странка је у власти на републичком нивоу и природно је да са СНСД-а будемо и на локалном нивоу, како бисмо деблокирали вишемјесечну политичку блокаду у општини и почели рјешевати нагомилане проблеме у интересу градјана – рекао је Ракић.

Због лоших изборних резултата, у Српцу је распуштен Општински одбор СП РС, па је формирано повјереништво на чијем је челу управо начелник општине Драго Ћирић. Након раскола у одбору, досадашњи одборник „социјалиста“ Теодор Стојковић, како је „процурило“ у јавности искључен из странке па је он ушао у СНСД-е, са којим је и до сада био у коалицији.

Вишемјесечна политичка превирања због нестабилне актуелне власти и отказивање повјерења СДС-а према начелнику општине Драги Ћирићу, због чега нису усвојена ни годишња документа општине, сасвим је сигурно доживјеће свој епилог на првој овогодишњој сједници србачког парламента. СНСД-а ће преузети влас, али, такодје, тијесном скупштинском већином. Њему се приклонио и СДС, али због великих апетита нису постигнути споразуми, а његови кадрови ће, такодје, бити смијењени.

Незадовољних ће засигурно бити још више. А да ни у србачком СНСД-у није све како је годинама било, потврдјују и оставке дугогдишњих челника странке Мирка Којића и Горана Кљајчина, што је изнандило овдашњу јавност. Умјесто њих кормило су преузели младји чланови партије Младјан Драгосављевић, управник Шумске управе Србац и Владимир Гужвић, директор србачке филијале НЛБ Развојне банке.Вријеме је за освјежавање кадрова и преузимање одговорности највеће странке која се не може похвалити последњим изборним резултатима.

„Смјена генерација је неминовна, каже Драгосављевић и додаје да се мора формирати власт која ће обезбједити бољи живот у Српцу“. Први пут Србац нема посланика у Народној скупштини!

Аутор: Саво Кесер





.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србац

04.03.2015 19:33

Србац нема висе постени људи да би водили ову опстину. Ко хоце да постено заради отисао је из БиХ, ко имало размисља отисао је у БЛ тако да је у Србцу остао најгори сљам од људи да управљају градом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ипсилон

05.03.2015 10:08

Јадан Србац,а тако је био лијеп за жиот.

ОДГОВОРИТЕ