ФК Партизан дао паре КК Партизан!

Нова управа ФК Партизан поново покренула праксу помагања других клубова црно-беле породице. Незванично је реч о суми од 200.000 евра.

Фудбал 03.03.2015 | 19:40
ФК Партизан дао паре КК Партизан!

Фудбалски клуб Партизан уплатио је на рачун кошаркашке секције "значајну финансијску помоћ" чиме је нова управа црно-белих обновила, како је речено, деценијама дугу праксу подршке клубовима некомерцијалних спортова који наступају под окриљем ЈСД Партизан.

Тим поводом јавности се обрадио председник ЈСД Партизан и тренер кошаркашког клуба Душко Вујошевић.

"У понедељак, 2. марта ФК Партизан је уплатио значајну и правовремену финансијску помоћ за КК Партизан, који се током ове сезоне суочава са најозбиљним финансијским проблемима од свог оснивања. Угрожено је основно функционисање клуба и његова могућност да сервисира пореске обавезе и обавезе према играчима.
Ова подршка наравно није замена за обавезу свих клубова ЈСД Партизан, укључујући и кошаркашки, да дају свој максимум када је реч о приходима и домаћинском пословању, нити порука новим спонзорима да би њихов допринос био мање значајан.

Имајући у виду тешке околности и озбиљне финансијске проблеме у којима се налази и ФК Партизан, ова значајна помоћ за КК Партизан у садашњем критичном тренутку веома је важна, како би кошаркашки клуб уопште био у стању да заврши постојећу такмичарску сезону, са макар минималном шансом да оствари највише такмичарске резултате.

Драстично смањење прихода од спонзорстава, које је у поређењу са претходном сезоном практично преполовљено, довело је КК Партизан, али и остале клубове ЈСД Партизан у крајње незавидну финансијску ситуацију. Одлука управе ФК Партизан да се у овако тешком тренутку пружи помоћ КК Партизан, буди наду да ће финансијска стабилизација ФК Партизан, значити и повратак праксе системске подршке фудбалског клуба целој породици Партизанових удружених клубова, који се сада налазе на ивици опстанка.

Нека ово буде подстрек и подсетник за остале који су у могућности, да слободно пруже Партизану подршку", стоји у саопштењу председника спортског друштва.

Коментари / 0

Оставите коментар