Шта је Башановић поручио Вучелићу?!

Члан УО Црвене звезде поставио је питања колеги из Партизана: Зашто нико не реагује када цео стадион вређа премијера? Где је била помоћ државе кад смо избачени из УЕФА, а ви зарадили паре због тога?

Фудбал 03.03.2015 | 19:00
Шта је Башановић поручио Вучелићу?!

Поптредседник ФК Партизан Милорад Вучелић у интервјуу који је дао београдским спортским листовима довео је у питање част и оданост људи из ОФК Београда, али и Спартака, поручио да се против "ванфудбалске силе" не може и изразио бојазан да би "могла да се понови 2014. година".

Прилично недореченим изјавама, високи функционер црно-белих отворио је Пандорину кутију, која је била затворена исто онолико времена, колико је и трајала зимска пауза у Суперлиги.

Тим поводом, из ОФК Београда реаговали су прилично љутито. Генерални секретар Александар Пивић поручио је Вучелићу да су оптужбе на рачун његовог клуба "чиста глупост", а разговор на исту тему прихватио је и члан Управног одбора ФК Црвена звезда, Зоран Башановић.

У телефонском разговору, рекао нам је...

"Јесам, прочитао сам тај интервју. Спреман сам да верујем да господин Вучелић, као угледни новинар и колумниста, није мислио ни на кога из Управе Црвене звезде. Можда је мислио на Војводину или Чукарички, који су исто тако кандидати за освајање титуле", рекао је Башановић, који је потом инсистирао да Вучелићу постави и нека питања.

"Међутим, чуди ме да се господин Вучелич, као велики, угледни партизановац, који се наводно залаже за коректне односе између два највећа клуба и ривала у Србији, није огласио поводом најсрамнијих и најпрљавијих увреда на рачун актуелног премијера Србије, које долазе од стране комплетног навијачког погона са југа и остатка стадиона, на свакој Партизановој утакмици, само зато што господин Вучић навија за Црвену звезду", рекао је Башановић и додао:

"Чуди ме, исто тако, да се поводом тих учесталих увреда није огласио и председник ФСС, господин Томислав Караџић, такође партизановац или што ћути актуелни министар иностраних послова и први потпредседник Владе, господин Ивица Дачић, такође партизановац. Не сећам се да је ико икада са севера Стадиона 'Рајко Митић' или из Управе нашег клуба дозволио себи да, у време док је господин Дачић био премијер, на било који начин помене или вређа тадашњег премијер само зато што је навијач Партизана".

Башановић тврди да се у Хумској оглашавају саопштењима и изричу оптужбе у интервјуима само када околности не иду на њихову страну.

"Такође ме чуди да господин Вучелић није реаговао, пре мало више од пола године, када Црвена звезда која је спортски и заслужено освојила титулу првака Србије, није успела да прикупи средства да се лиценцира код УЕФА и управо због тога је Партизан, као другопласирани у првенству, играо те квалификације и од тога зарадио од УЕФА велику суму новца. Што тада господин Вучелић није помињао било какву наводну помоћ врха државе Црвеној звезди, када је управо Партизан од тога имао највеће користи?", питао је Башановић.

"Остаје ми нада да господин Вучелић није мислио ништа лоше против Црвене звезде или некога из њене Управе. Желим му да својим ауторитетом убудуће помогне свом клубу да на спортски и коректан начин дође до бодова", рекао је Башановић у разговору за МОНДО.

Коментари / 0

Оставите коментар