Прича Евролиге о Калинићу - сину шампиона!

Никола Калинић био је ове недеље у фокусу Евролиге. Говорио је у видео интервјуу о свом одрастању у спортској породици.

Кошарка 03.03.2015 | 18:20
Прича Евролиге о Калинићу - сину шампиона!

Евролига је ове недеље одабрала да јавности представи Николу Калинића, кошаркаша Црвене звезде Телеком.

Акценат је стављен на причу о породици репрезентативца Србије и набрајању успеха његовог оца Зорана - стонотениског шампиона и освајача европских и светских медаља, мајке Драгице - бивше одбојкашице, сестре Мине, која се такође бави одбојком и брата Уроша, који игра ватерполо у Француској.

"Када сам стигао у Звезду, отац ми је рекао 'Ти си сад дошао тамо, ја сам већ био пре 20 година, имаш ти још да радиш'", рекао је Калинић када је стигао међу црвено-беле.

У разговору за Евролигу, објаснио је зашто није одабрао стони тенис, попут оца.

"Стони тенис није био за мене, јер је то индивидуални спорт, а ја волим тимски рад. Нема контакта. Пробао сам и ватерполо, али је брат био бољи, па нисам остао дуго у томе. Пронашао сам се у кошарци, почео да тренирам са друговима, јер је овај спорт био веома популаран", објаснио је крилни кошаркаш Звезде.

Калинић је констатовао огроман утицај спортске породице на свој развој. Представљен је као "професионалац од детињства".

"Вероватно сам од оца научио како да живим живот професионалног спортисте. Он је био професионалац у свом спорту. Од брата сам научио како да будем озбиљан на терену и ван њега и колико је важан рад... Лакше је бити професионални спортиста у таквој породици, јер су они сви прошли кроз то и знају које жртве изискује такав живот. Нема слободног времена, нема времена за пријатеље, увек нека путовања, хотели, карантини... Лакше је када су уз мене и веома ми помажу", рекао је најмлађи Калинић.

Бивши играч Спартака, Војводине и Радничког стигао је у Звезду прошлог лета, из друге, са сребрном медаљом из Шпаније.

Никола каже да му притисак наступа на Мундобаскету није страшан у поређењу са суботичким дуелима "један на један" са братом.

"Навикао сам да идем на терен са притиском. Притисак наступа на Светском првенству није ништа у односу на притисак који носи играње 'један на један' са братом у нашем дворишту".

Погледајте видео интервју, објављен на званичном каналу Евролиге.

Коментари / 0

Оставите коментар