Серија А: Интер опет ређа поразе!

Фудбалери Каљарија поражени су на свом терену од Вероне са 1:2 у првом недељном мечу 25. кола Серије А, док је Сампдорија успела да прекине низ лоших резултата, после преокрета савлада Аталанту у гостима са 2:1 и врати се европски пут. Ћезена је славила против Удинезеа 1:0, Лацио је био бољи од Сасуола са 3:0, док су Палермо и Емполи поделили бодове 0:0. Интер је поново поклекао, а овога пута је пресудила Фјорентина која је са 1:0 однела сва три бода.

Фудбал 02.03.2015 | 14:00
Серија А: Интер опет ређа поразе!

Интер је ухватио залет, везао три победе, а онда је дошла Фјорентина која је једним потезом однела три бода из Милана и вратила плаво-црне у не тако светлу реалност. Немања Видић је одиграо свих 90 минута, а зарадио је у 49. минуту жути картон, док је релативно добро одиграо меч против "љубичастих", иако је његова екипа примила гол.

Пресудни погодак дело је Мохамеда Салаха који се нашао на право место у право време, а то време је било у 55. минуту када је један од његових саиграча упутио ударац који Хандановић није могао да укроти, па је лопта дошла на пенал код Салаха који није имао проблема да пређе препреке и донесе својој екипи победу.

Фјорентина је у последњих 20 минута била изложена невероватном притиску, поготов голман Нето који није знао шта пре да брани, али је тим из Фиренце ипак на крају славио.

Опште је познато у Италији да је гостовање у Бергаму понекад теже од утакмица са Јувентусом или Ромом. Ипак, Сампдорија, коју предводи Синиша Михајловић, успела је преокретом против Аталанте да оствари победу и тако се поново нађе на само три бода од квалификација за Лигу Европе.

Домаћа екипа је у 16. минуту после асистенције Драмеа дошла до вођства пошто је сјајно реаговао штопер Стендардо, тако да се већ наговештавао исход сусрета. Аталанта је имала предност све до 68. минута када је ново појачање Ђеновљана Муријел затресао мрежу и поравнао резултат.

Кључни тренутак утакмице био је 81. минуту кад је асистент код првог гола Сампе, Окака погодио за преокрет и тако вратио на прави колосек своју екипу и подржао Синишине амбиције.

Лацио није имао разумевања за Сасуолову игру и добре резултате, па је головима Андерсона, Клосеа и Парола однео три бода са гостујућег терена, а цео плен је узела и Ћезена која је поготком Родригеза савладала Удинезе.

Дуел Каљарија и Вероне је био и мали српски окршај српског голмана Жељка Бркића који је два пута био матиран у окршају са гостима за које је Бошко Јанковић играо до 55. минут

Чувар мреже Каљарија први пут је капитулирао већ у деветом минуту када је Лука Тони био бржи из прве центаршут Халфредсона претворио у вођство Вероне, док је резервиста Талеб, који је ушао уместо Јанковића на терену провео непун минут и удвостручио предност.

Једино што је екипа са Сардиније успела је да у самом финишу ублажи пораз захваљујући слободњаку Контија.

Серија А, 25. коло:
Субота:
Кјево - Милан 0:0

Недеља:
Каљари - Верона 1:2 (0:1)
(Конти 90 - Тони 9, Талеб 56)
Палермо - Емполи 0:0
Сасуоло - Лазио 0:3 (0:1)
(Андерсон 45, Клосе 70, Пароло 77)
Аталанта - Сампдорија 1:2 (1:0)
(Стендардо 16)
Ћезена - Удинезе 1:0 (0:0)
(Родригез 76)
Интер - Фиорентина 0:1 (0:0)
(Салах 55)
Торино - Наполи 1:0 (0:0)
(Глик 68)

Понедељак:
20.45 Рома - Јувентус

*Утакмица између Ђенове и Парме је одложена

Коментари / 0

Оставите коментар