Вратила се ПЛ БиХ: Порази Сембераца!

Послије 100 дана зимске паузе првенствени фудбал се вратио у Босну и Херцеговину. Одиграно је седам утакмица 16. кола Премијер лиге БиХ. Фаворити оправдали очекивања.

Фудбал 28.02.2015 | 21:00
Вратила се ПЛ БиХ: Порази Сембераца!

Почетак прољећног дијела првенства углавном се игра по тешким и блатњавим теренима, а на већини стадиона пада киша што се осјетило и на трибинама јер је ионако слабашна посјета љубитеља фудбала још слабија.

Актуелни шампион Зрињски из Мостара као домаћин очекивано је савладао Славију 2:0 на стадиону "Под Бијелим бријегом".

Повели су "племићи" у 26. минуту аутоголом Горана Поповића. Дефанзивац "соколова" неспретно је интервенисао у свом шеснаестерцу и савладао голмана Младена Лућића за вођство Зрињског од 1:0.

У наставку још један гол Мостараца. У 63. минуту у казненом простору Славије Емир Хоџурда срушио је некадашњег првотимца "соколова" Вучину Шћепановића, а са "бијеле тачке" коначних 2:0 поставио је искусни Крешимир Кордић.

Зрињски је сусрет завршио са играчем мање, јер је у 70. минуту Иво Златић због другог жутог картона морао прије осталих на одмор. Тако је нови тренер Зрињског Мишо Крстичевић побједом дебитовао на клупи Мостараца.

Другопласирано Сарајево је гостовало на "Бањи Илиџи" у Градачцу, гдје по катастрофално блатњавом терену стигло до сигурне побједе у дуелу са Звијездом Градачац.

За разлику од већине стадиона, у Градачцу се упркос кишном времену нашло више од 2.000 гледалаца, али почетак утакмице је каснио око пет минута.

Бордо клуб је стигао до предности у 18. минуту послије центаршута Немање Билбије, који је асистирао Амеру Бекићу за 0:1, а три минута касније, Бекић је асистенцијом узвратио из корнера, али Леону Бенку - 0:2.

Бордо тим био је бољи и у наставку. Дуго се чекало да Бенко добије потребне папире, а већ у првом наступу за Сарајево показао је да ће бити велико појачање. Након гола у првом полувремену, сјајним лоб ударцем у 72. минуту запечатио је судбину домаћина и поставио коначних 0:3.

Јесењи првак Широки Бријег у Угљевику је славио против бијељинског Радника, који ће се овог прољећа грчевито борити за опстанак појачан новим руководством на челу са Младеном Крстајићем.

Није међутим добро кренуло по првака јесени јер је погодак за Радник у 13. минуту постигао Ранко Галешић за вођство тима из Бијељине, али десетак минута касније изједначили су играчи са "Пецаре". Стријелац је био Вагнер Лаго.

За потпуни преокрет у 37. минуту постарао се Иван Пеко (1:2). У наставку меча, квалитетнији гости успјели су да задрже предност и прољећни дио првенства започну побједом.

Премијеру на клупи Слободе у првенственим мечевима имао је нови тренер Тузлака Хусреф Мусемић против Травника на "Тушњу", гдје је пао и први погодак овог прољећа!

Домаћин је повео против "везира" голом Алмира Бекића у четвртом, а предност је удвостручио Мерсудин Ахметовић у 16. минуту.

У другом полувремену Тузлаци су постигли још два поготка и стигли до убједљивог тријумфа. Прорадио је млади Мухамед Мујић и са два гола у 63. и 81. минуту обрадовао своје навијаче за убједљивих 4:0.

У посљедњем мечу суботњег програма првог прољећног кола првенства БиХ Борац је савладао Младост из Велике Обарске 2:0 (1:0). Голове су постигли Тони Јовић у 44. и Александар Субић у 69. минуту.

По тмурном, прохладном и кишовитом времену, на Градском стадиону се окупило око 300 промрзлих гледалаца с надом да ће негативна серија бити прекинута, али тим Винка Мариновића није у првих двадесетак минута првог дијела оправдао улогу фаворита.

Гости су од самог почетка наметнули свој ритам, држали су лопту у ногама и нимало нису били импресионирани "Великаном из Платонове", међутим њихова теренска иницијатива није уродила неком добром приликом пред голом Асмира Авдукића.

Дерби првог прољећног кола игра се у недјељу на "Грбавици" између Жељезничара и Олимпика.

РЕЗУЛТАТИ 16. КОЛА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ БиХ
Дрина - Вележ 3:1 (1:1)
/Недељковић 45, Илић 56, Филиповић 66 - Хебибовић 36/

Звијезда Градачац - Сарајево 0:3 (0:2)
/Бекић 18, Бенко 21, 72/

Слобода - Травник 4:0 (2:0)
/Бекић 4, Ахметовић 16, Мујић 63, 81/

Витез - Челик 1:0 (0:0)
/Басара 49/

Зрињски - Славија 2:0 (1:0)
/Поповић 26, аутогол, Кордић 63, пенал/

Радник - Широки Бријег 1:2 (1:2)
/Галешић 13 - Вагнер 26, Пеко 37/

Борац - Младост 2:0

У недјељу:

Жељезничар - Олимпик (14:30).

ТАБЕЛА: Широки Бријег 37, Сарајево 35, Зрињски 34, Жељезничар (-1) 30, Борац 30, Олимпик (-1) 28, Вележ 23, Славија 19, Дрина 17, Витез 17, Слобода 15, Травник 15, Челик 14, Звијезда Градачац 13, Радник 10, Младост (-1) 9.

Коментари / 0

Оставите коментар