Мурињо: Ово је класична кампања против Челсија!

Уочи финала Лиге купа против Тотенхема, тренер Челсија Жозе Мурињо осврнуо се на казну Немањи Матићу и довео у питање кредибилитет енглеског фудбала уопште! "Финале Лига купа ми је важније од финала Лиге шампиона".

Фудбал 01.03.2015 | 08:20
Мурињо: Ово је класична кампања против Челсија!

Жозе Мурињо неће и не може да ћути, нити олако полази преко неких ствари. Када сматра да је оштећен, када види неправду, одмах диже глас. И не занима га кога напада.

Уочи финала Лига купа против Тотенхема у недељу на Вемблију, Мурињо се још једном осврнуо на казну изречену Немањи Матићу (најпре три, потом две утакмице суспензије), сматрајући да је то још један показатељ да Челси није омиљен код надлежних у енглском фудбалу, али и да тај случај доводи у питање кредибилитет енглеског фудбала!

"Морамо да водимо рачуна о фудбалу. То значи да не треба да бринемо само о томе колико су утакмице гледане, већ пре свега да имамо поштовање и кредибитлитет и да водимо рачуна о томе шта људи мисле. Јак кредибилитет. То је нешто што енглески фудбал не сме да изгуби. А управо то се дешава када фудбалер као што је Матић буде кажњен, а други играч није и може да игра овог викенда", рекао је Мурињо осврнувши се на меч Челси - Барнли када је Ешли Барнс погибељно стартовао на Матића, па је српски репрезентативац полудео и насрнуо на играча Барнлија.

Надлежни фудбалски органи у Енглеској нису ни повели поступак против Барнса, а камоли га казнили, али су зато Матићу одредили три меча суспензије, па су је потом ублажили на две. Али, Матић не може да игра у финалу Лига купа.
"Верујем да сте и ви овде у Енглеској свесни како људи широм света гледау на овај случај и верујте да су сви зинули у шоку да је ово могуће - да један играч буде кажњен, а други не", рекао је Мурињо, још једном поентирајући: "Јасно је да се води кампања против Челсија".

Имао је Португалац још једну занимљиву опаску, реченицу. О финалу Лига купа... Иако је освајао титуле првака Европе, потом првенства у Португалу, Шпанији, Енглеској и Италији, изјавио је ово:

"Ово је моје најважније финале у каријери. Много важније од финала Лиге шампиона. Много важније од било којег купа које сам играо раније. Важније је, јер је прво следеће финале које ме чека. Остали трофеји су у клупској музеју, моје медаље су негде код куће, не знам ни сам где су. Увек имам овај став - свака наредна утакмица, свако наредно финале у мојој каријери је најважније", рекао је "Специјални".

Коментари / 0

Оставите коментар