Шта је Ноле рекао у ''Малом Дневнику'' РТС-а?

Новак Ђоковић изјавио је гостујући у "Малом дневнику" на РТС-у да се и њему не тренира баш сваки дан, али да зна да је то његов живот.

Тенис 01.03.2015 | 09:00
Шта је Ноле рекао у ''Малом Дневнику'' РТС-а?

Најбољи тенисер света је време између Аустралијан опена и турнира у Дубаију искористио да посети Србију, а током периода у родној земљи имао је два гостовања.

Ђоковић је прво је у емисији "Сведок" навео да никада не би користио допинг, да би малишанима у дневнику открио неке истине из свог живота.

"Много пута ми се десило да устанем из кревета и да ми се не тренира, много више него што људи мисле, али сам свестан да је то мој живот и да сам ја са једне стране благословен што сам имао и што дан-данас имам прилику да се бавим спортом који много волим. Самим тим сам свестан да исто много људи, деце широм света нема прилику, нажалост, да испуни своје неке снове, и то је нешто што ми је увек у подсвести. Ту сазњање користим да останем са обе ноге на земљи, да што скромније и смиреније приступам сваком наредном дану", рекао је Ђоковић за "Мали дневник".

Од дечачких дана најбољи играч планете ’јурио’ је своје снове, па је већ са седам година показао жељу да буде светски шампион.

"Сећам се врло добро, имао сам седам година и само што сам почео да се бавим тенисом и већ сам тада рекао да желим да будем првак света, и ето, то се на крају остварило".

За тако нешто било је потребно много улагања, али се све на крају исплатило.

"Тада сам више живео у својим сновима као и свако дете, замишљао сам себе како једног дана подижем вимблдонски пехар који је најпрестижнији у нашем спорту. Имао сам среће да имам велику подршку своје фамилије, својих родитеља пре свих. Такође, имао сам срећу да будем окружен људима који су врло стручни у тенису, који су имали ту велику страст и препознали мој таленат, и временом како сам се развијао, како сам постајао све зрелији, тако сам стицао то неко знање и неки зрелији приступ", казао је Новак.

Ђоковић је направио велики успех освојивши чак 49 титула и осам Грен слем трофеја, а као резултат константних партија стигла је и доминација над двојицом највећих ривала – Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.

"Морам да кажем да сам имао много среће у животу, наравно човек треба да има доста среће и да има доста вере пре свега у себе и у оно што ради. На крају свега, ипак је та психолошка снага и стабилност, самоувереност, нешто што је пресудно и пре свега људи који вас окружују, имају добре намере, да су искрени према вама и да вам помогну да се издигнете и да будете јачи", додао је Београђанин.

На путу ка врху било је много болних пораза.

"Порази су саставни део и спорта, и живота уопште. Нормално је да човек падне, али је врло битно да смогне снаге и да устане што пре, и да извуче на неки начин поуке из грешака или из неких околности које су га навеле на тај неуспех или на те ситуације да сумња у себе", закључио је Ђоковић поручивши деци да шире љубав и поштовање, и да увек буду насмејани.

Коментари / 0

Оставите коментар