Флеке и жутило на стадиону у Хумској 1!

А трава мењана пре четири месеца! Биће боље чим почне вегетација, кажу...! „Терен је нераван, тврд и погодује екипи која жели да се брани“, каже тренер Николић, а директор стадиона Александар Степановић поручује да ће оптимални услови бити до утакмице са Радом.

Фудбал 28.02.2015 | 14:20
Флеке и жутило на стадиону у Хумској 1!

У низу нелогичности које месецима прате Партизан појавила се још једна. Терен стадиона у Хумској 1 је „пожутео“ (али не од муке, како су поједини навијачи помислили због лоше игре против Вождовца), на њему су јасно уочљиве „флеке“, стекао се утисак да је на појединим местима „џомбаст“... У у најмању руку чудно, ако се зна да је травната подлога промењена средином октобра, захваљујући донацији Фудбалског савеза Србије.

Отуда и незадовољство Марка Николића...
„Терен је у лошем стању. Нераван је, тврд и погодује екипи која жели да се брани. Мада, то не може да буде алиби за 3:3 против Вождовца“, каже тренер црно-белих и додаје да су током седмице предузете радње која би подлогу требало да доведу у оптимално стање.

О чему је реч и како је могуће да терен у Хумској 1 изгледа дијаметрално супротно у односу на онај кад се играо вечити дерби (18. октобра), МОЗЗАРТ Спорт пита Александар Степановића, дугогодишњег директора стадиона Партизан.
„Проблем је у томе што су новом терену потребна три до четири сервиса да би се довео у у стање које захтева нормално одигравање утакмице. Посао је требало да урадимо крајем јесењем сезоне, али нисмо. Из два разлога. Први: нисмо имали финансијских средстава, јер све што би требало да се ради - кошта. А други: после утакмице са Астерасом почело је лоше време, падавине, киша и снег, који нису дозволили да машине изађу на лице места. Тачније, могло је да се ради, али не би било ефекта“, узвраћа Степановић.

Црно-бели у суботу од 17 часова играју против нишког Радничког, међутим, на „дотерани“ терену - где би до изражаја требало да дође пас игра - Саша Илић и саиграчи ће тек за две седмице, против Рада, 14. марта.
„Терен на нашем стадиону постаће зелен чим почне вегетација. А то је за седам до десет дана. У међувремену ћемо одрадити посао који нисмо зимус, каснило се и са бацањем ђубрива, биће покошен како ваља, тако да са те стране наши фудбалери неће имати сметње“, рекао је Степановић.

ПАРТИЗАН НИЈЕ РАДИО ДРЕНАЖУ ТЕРЕНА 23 ГОДИНЕ

У разговору за МОЗЗАРТ Спорт Александар Степановић открио је још један детаљ који заслужује пажњу.
„Кад је јесенас извршена замена травнате подлоге на стадиону, ње урађена и дренажа, већ су само убачене прискалице за воду. Иначе, последња дренажа терена врђена је још 1992. године, а век трајања једне је 20 година“, јасан је у поруци директор стадиона Партизана, па је сад на потезу руководство клуба, које би требало да обезбеди средства и за ову инвестицуију.

Коментари / 0

Оставите коментар