АБА: Боби анализира Партизан

Центар Црвене звезде Телеком детаљно говорио о "вечитом" ривалу уочи дербија у недељу (19.00).

Кошарка 28.02.2015 | 18:20
АБА: Боби анализира Партизан

Кошаркаши Црвене звезде Телеком и Партизана играће у недељу од 19 часова други дерби у кратком временском размаку.

Црвено-бели су били успешнији у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа у Нишу, а овај пут тимови ће се састати у 23. колу АБА лиге.

Партизан је домаћин и, уз ту предност, Звездин центар Бобан Марјановић истакао је и чињеницу да црно-бели одморнији улазе у меч.

"Имали смо практично две непроспаване ноћи. У одласку и у повратку из Мадрида смо морали да устанемо у четири сата ујутро, тако да нам је сан преко потребан, али времена за одмор неће бити", истакао је Марјановић за клупски сајт после пораза своје екипе у евролигашком дуелу са Реалом.

"Од нашег последњег дуела у Купу Радивоја Кораћа ми смо одиграли још два меча, тако да је Партизан имао много више времена за припрему утакмице. Били смо под много већим оптерећењем тако да ће они бити одморнији и сигурно ће имати више свежине. У овом мечу Партизан је домаћин и имаће велику подршку својих навијач", додао је центар црвено-белих.

Марјановић је истакао да је повреда Бранка Лазића велики хендикеп за водећи тим АБА лиге, а потом је детаљно анализирао екипу Партизана.

"Партизан има одличан и искусан тим са заиста врхунским играчима које предводи Саша Павловић. Довољно је само рећи да је 10 година провео у НБА лиги и свима је јасно о каквом се кошаркашу ради. Тепић и Мачван имају репрезентативно искуство, капитен Милосављевић је мотор екипе, а Милутинов израста у врхунског центра. Имају и неколико младих и веома талентованих играча попут Маринковића и Андрића који се озбиљно намећу у најјачој конкуренцији. Евидентно је да играју све боље како сезона одмиче и свесни смо колико је тежак задатак пред нама".

Као највећи квалитет у игри Партизана, Марјановић је навео кретање црно-белих.

"Одлични су у транзицији, изванредно трче и мораћемо да зауставимо такву њихову игру. Биће неопходно да се спустимо у став, да играмо веома чврсту одбрану ако желимо позитиван резултат. Чињеница је да овај меч за нас нема такмичарски значај, јер смо већ обезбедили прво место у АБА лиги пред плеј-оф, али ми у сваком мечу идемо на победу па ће тако бити и овог пута. Потрудићемо се да пружимо максимум у овом тренутку и да будемо веома борбени", поручио је корпулентни центар за крај.

Коментари / 0

Оставите коментар