Видео, Виландер: Новак ће освојити још 6-7 грен-слемова!

Легендарни шведски тенисер Матс Виландер није превише популаран у Србији, али то би могло да се промени после ове изјаве.

Тенис 28.02.2015 | 18:00
Видео, Виландер: Новак ће освојити још 6-7 грен-слемова!

Он је рекао да је Новак Ђоковић можда и бољи тенисер од Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Виландер, који већ годинама ради као коментатор Еуроспорта, често је критиковао српског тенисера у прошлости, али сада је открио колико га цени.

Новак са 27 година има шест освојених Грен слемова мање од Надала (28) и девет од Федерера (33), али Виландер каже да је Ђоковић практично непобедив када игра на свом максимуму и додаје да српски тенисер може да освоји још шест или седам Грен слемова.

„Он је толико добар, можда је чак и бољи од Роџера Федерера и Рафаела Надала. Када је у ритму и када се бори, практично је немогуће победити га. Једноставно, не можете да га пробијете. Федерер и Надал имају ривале против којих не воле да играју. Ја не видим да постоји играч против којег Ђоковић не воли да игра“, сматра Виландер.

Новак је често незаслужено био у сенци Швајцарца и Шпанца, а Виландер је сликовито покушао да објасни због чега Федерер и Надал имају већу подршку публике.

„То је као разлика између концерта Ролинг Стонса и Боба Дилана. Када одете на Стонсе тачно знате шта ћете добити“, каже Швеђанин.

Коментари / 0

Оставите коментар