"Четници" и "партизани" заратили испред Палате правде!

Испред београдске Палате правде, где је у подне настављен поступак за рехабилитацију Драгољуба Драже Михајловића, окупио се велики број његових присталица, који носе транспаренте, певају четничке песме и скандирају.

Србија 27.02.2015 | 14:45
"Четници" и "партизани" заратили испред Палате правде!

Насупрот њима окупљена је неколицина противника некадашњег генерала Југословенске војске у отаџбини, који пак скандирају против његове рехабилитације.

У публици велике суднице број један Вишег суда у Београду су лидер радикала Војислав Шешељ, принцеза Јелисавета Карађорђевић, као и друге јавне личности.

На данашњем рочишту требало би да се одржи завршна реч предлагача рехабилитације, који сматрају да Михајловић није имао фер суђење, након којег је осуђен на смрт. Пресуда је извршена 17. јула 1946. године.

Скуп обезбеђује велики број припадника полиције, распоређених у кордонима, како не би дошло до сукоба.

Извор: Тањуг

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

блбл

27.02.2015 13:54

Срамота!!! Изједнацити кољаце и праве борце је дно дна

ОДГОВОРИТЕ
Name

гацко

27.02.2015 17:56

а ко су за тебе кољаци а ко прави борци

Name

јадраза

27.02.2015 19:35

Колики си ти незналац ... кад опсте не знас историју, цетници су били савезници Британије и борили се против фасизма.

Name

Син партизана

27.02.2015 14:09

Доста ми је отац исприцао који је био у НОБ , тако да знам из прве руке ста се десавало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

син цетника

27.02.2015 16:33

И ја сам слусао из прве руке ста се десавало. Знаци ... нисмо златни ... али једине смо ми будале сто смо се подијелили.

Name

Кхал Дрого

27.02.2015 14:11

Какав наслов? Какви четници, какви партизани? Прича о ЈвуО и четницима је код Срба завршила 1946-е. Скупили су испред Палате правде поштоваоци лика и дела генерала Драже, и муњаре из НВО, продане душе којима је сврха да роваре по Србији а који би и да имају монопол над истином. Сам судски процес је само покушај исправљања неправде која је својевремено учињена према генералу Михаиловићу. Променити се нешто неће, оно важније, Срби су генерала Дражу већ рехабилитовали, и нашао је своје место у срцима и свести велике већине Срба. Они потомци усташких хорди, који размишњају по ендехазијској матрици или потомци припадника ханџар дивизије нису важни у овој причи, знамо шта такви мисле. И историја, та најбоља учитељица, додуше споро, али исправља свој суд према генералу Дражи. Наравно, беше то за наш род трагично време, сигурно је генерал Дража имао грешака, али ко није, огрешио се о многе, али ко није, имао одлука које би се показале лошим, беше и отуђених локалних самозваних команданата који су радили на своју руку, и окрварили руке, али ти са Чичом и немају везе, али генералу Дражи водиља беше добробит нашег рода, борба против окупатора, покушао је и успоставити сарадњу са следбеницима бољшевичке идеологије, ал није ишло, и гледао је да ником зло не учине они који су под његовом командом. Код важних личности увек ваља сабрати колико су у + и + њихова дела и одлуке донели, код генерала Драже + дебело превладавају. На жалост, беше то за наш род трагично, страшно време, ипак то је много комплекснија прича, овде се ипак ради о исправљању неправде генерал Дражи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

27.02.2015 14:35

У редове најгрлатијих поборника Дразе су потомци највецег српског отпада . Изуците им мало корене и биографије.Срамота да Српство бране потомци изрода.А о овим са суоритне стране нетреба ни комнтарисат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Партизан

27.02.2015 14:51

Процитајте мало двије књиге ,, кроз тајни архив удбе,, гдје се тацно наводе мјеста, имена људи , дјеце, зена који су зртва Дразе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПС.ДУБНИЦА-МАЈЕВИЦКИ ЦЕТНИЦКИ ПОКРЕТ.

27.02.2015 14:55

ЗИВЕЛИ ПОТОМЦИ ЦИЦА ДРАЗЕ ИДЕМО ДАЉЕ ДАСЕ ВИДИ КОЈЕБИЈО СРПСКИ ВОЈСКОВОДЈА.АКОЈЕ БИЈО УСАВЕЗУ СА НАЦИСТИМА И УБИЈАО ВИДЈЕЊЕ СРБЕ ХАПСИЈО И ВОДИЈО УГОЛИ ОТОК СА АНТОМ ПАВЕЛИЦЕМ ПОНАРЕДЈЕНУ ТИТА ИЊЕГОВИХ КОМУНИСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

27.02.2015 15:39

Немас ти благе везе мој другар...Процитај коју књигу,поразговарај мало са разним људиима па сконтај. Не глупирај се.

Name

Либертас

27.02.2015 16:16

Мој народе.Брзо Заборављамо!Заборављамо ко нас је ослободио фасистицког јарма.Заборављамо истинске патриоте,гладне и зедне.За њихове успехе имају и докази,битке ,датуми,број погинулих,и јос несто,они су били побједницка војска,то им је на крају сав нормалан свијет и признао.Сада губитницке војске из тог времена покусаавају фалсификовањем историје,лазима и импровизацијама,да постигну ,оно сто нису на војном пољу.То им ми ни по коју цијену не смијемо допустити.Партизани нису били безгријесни,али су они у то вријеме,невезано за идеологију.били највеци ,најхрабрији синови ове земље,који су за слободу своје земље поднијели и највецу зртву.Немојте допустити да нам потомци и сљедбеници квислинга дрзе цасове,само од њих признате историје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

легендо

27.02.2015 16:39

Не знају ови ниста ста си ти просао бореци се за своју Србију,мој драги Цица Дразо.Ти си за нас праве и постене Србе,био и остао симбол слободе.Гдје се појаве невјерници комунисти,ту нема спаса,без сибице и бензина.Лака ти земља ЦИЦА ДРАЗО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гацко

27.02.2015 18:06

а куку нама које комуњаре јос увијек постоје медју нама и сто је најгоре ово дјавоље сјеме је толико дубоко пустило клице да се никад неце искорјенит. ЗИВ ЈЕ ДРАЗА УМРО НИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

27.02.2015 20:25

Да нам неби на Озрену Тодиц са Требаве Бозиц с Вуцијака Бранко ко неби заплако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста па и то су људи

27.02.2015 20:38

Нецији оцеви, неције деде, а и прадеде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антифасиста

27.02.2015 21:26

Срамота. Ко данас писе историју и одгаја поколења. Уздизу се сарадници Хитлера. Смрт фасизму- слобода народу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гацко

27.02.2015 21:41

Људи како мозете и дан данас да велицате лик и дјело Јоспа Броза званог Тито. Те црвене ... западног плаценика, олоса који је крив за милион српских зртава. Данас кад се све зна да је то био највеци србомрзац и дусманин српског рода од кад постоји. Има ли краја у бивсој Југи гдје је било Срба и колико да их партизани нису побили и поклали. И данас их неко брани. Па то је залосно.

Name

Цовјек

28.02.2015 09:43

Како се сви праве нацитани, а знамо да историју пису побједници, тако да те књиге које сте цитали о злоцинима цетника и хуманости партизана нису вјеродостојне. Тито је тај који је унисти српски народ, произвољно исцртао границе република и дао најбоље територије дао Хрватској да би уставом из 74 да легитимитет тим републикама да изадју из југославије кад позеле. И то му није било довољно па је дао веци суверенитет Војводини и Космету( практицно направио дрзаве у дрзави) и сада видимо које су посљедице тога. Па се ви и даље куните у Тита!

ОДГОВОРИТЕ