ЛЕ: Опет Истанбул, пенали, али Ловрен избаци Ливерпул!

Промашајем Дејана Ловрена у петој пенал серији у Истанбулу, Ливерпул је елиминисан из Лиге Европе.

Фудбал 26.02.2015 | 22:20
ЛЕ: Опет Истанбул, пенали, али Ловрен избаци Ливерпул!

Бешикташ је сјајним голом резервисте Толгаја Арслана 15-ак минута пре краја реванша анулирао минус са Енфилда, те изборио продужетке у 1/16 финала Лиге Европе.

Током проџетака ниједан тим није ризиковао, па су одлучили пенали. Играли обе екипе су били перфектни са беле тачке, посебно домаћин, све до пете серије. Дејан Ловрен је узео лопту и шутирао преко гола, па је Бешикташ прошао даље.

Тим Славена Билића је у потпуности надиграо енглеског великана у реваншу. Бешикташ је током целог меча конролисао игру, и константно претио "редсима".

Ипак, прву конкретну акцију направили су гости, али је Гонен у 33. минуту зауставио шут Стариџа који је упутио са ивице казненог простора.

У завршници полувремена запретио је и домаћин, Олкај Сахан је добио лопту у шеснаестерцу, али је Мињоле наставио сјајну форму.

Уследила је жестока борба у средини терена у другом делу меча, када црно-бели на одушевљење навијача стижу до предности.

Резервиста Толгај Алкан, након што је у 70. минуту шутирао за мало поред стативе, два минута касније намешта нишанске справе и сјајним ударцем са ивице казненог простора тресе мрежу Ливерпула.

У другом минуту надокнаде времена срећа је спасла госте, Демба Ба тресе пречку, па су уследили продужеци. У додатних пола сата виђена је само једна шанса, опет је Ба био главни акгер, али га је Мињоле зауставио.

Уследили су пенали, Ба, Торе, Кавлак, Хачинсон и Арслан су били неумољиви за Бешикташ, али су их пратили Ламберт, Лалана, Џан и Ален. Онда је лопту узео Дејан Ловрен, и шутирао преко гола.

То је изазвало ерупцију на стадиону Бешикташа, домаћи навијачи су са играчима прослављали избацивање једног од најтрофејнијих европских клубова.

Коментари / 0

Оставите коментар