ЛЕ: Испао Тотенхем, Севиља, Интер, Виљареал иду даље!

Фудбалери Зенита победили су ПСВ са 3:0 у реваншу шеснаестине финала Лиге шампиона за укупних 4:0, док је Динамо са 3:1 у Москви елиминисао Андерлехт. Тотенхем је елиминисан пошто је био немоћан на гостовању Фјорентини (2:0), Интер је потврдио пролаз даље победом над Селтиком 1:0, а наредну фазу такмичења изборили су још Динамо Кијев, Ајакс, Севиља и Виљареал. Продужеци се играју само у Истанбулу где Бешикташ води са 1:0 против Ливерпула, истим резултатом којим су црвени добили турску екипу на свом терену.

Фудбал 26.02.2015 | 21:20
ЛЕ: Испао Тотенхем, Севиља, Интер, Виљареал иду даље!

Тотенхем је у Фиренцу дошао како би постигао један гол, јер је у Лондону било 1:1, и знантно увећао своје шасне да се пласира даље, али и поред "добродушности" Фјорентине у првом полувремену, "певци" нису искористили две сјајне прилике преко Насера Чадлија и Роберта Солдада.

У наставку, лондонски тим је морао да се отвори, а то је платио испадањем. У 54. минуту Федерико Фацио губи лопту на средини, а затим је Бадељ шаље у простор Марију Гомезу који је управо поред Фација прошао и савладао немоћног Љориса.

Гостујућа екипа је још увек имала шансу да једним поготком врати егал, али је у 71. минуту све пало у воду након нове грешке одбране, овога пута Вертонгена у петерцу, док је Салах одлично реаговао и поставио коначних 2:0.

Интер ништа није морао да ради у Милану, јер је Селтик буквално сам себе онемогућио да оде даље. У Шкотској је било 3:3, а од госта се није ни очекивало да буде убојит превише у реваншу, док је и та, јако слабо наострешна, оштрица отупела црвеним картоном Ван Дијка у 37. минуту.

Домаћин се није превише ни трудио, а онда је два минута пре краја дуела преко Гуарина дошао до тријумфа и потврде проласка даље. Немања Видић и Здравко Кузмановић са клупе су одгледали меч.

Меч између Динама и Генгана на кратко прекинут због упада навијача, али је ипак приведен крају. Домаћин у осмини финала. 

Немиле сцене у Кијеву. Рат букти на историји Украјине, а умало да се пренесе и на терен. Док је резултат на утакмици Динама и Генгана био 3:1 за домаће, навијачи Динама су пробили ограду, ушли готово до терена, па је ауторитативни и искусни голман Алекасндар Шовковски морао лично да их смирује. Срећом, успео је у томе, па је меч настављен, а победио је домаћи тим са 3:1 (1:0) и тако се пласирао у осмину финала Лиге Европе.

Тешко да ће у наредном периоду на домаћим мечевима Динамо имати подршку навијача, пошто је врло ризично да се спортске приредбе одржавају у атмосфери ратне нетрпељивости. Вероватно га очекују и дисциплинске мере.

Вратимо се фудбалу. Генган је имао предност од 2:1 из прве утакмице, али је Теодорчук успео пре полувремена, у 30. минуту, да постигне гол, који је био врло важан за Динамо. 

На 2:0 је повисио Бујалски који се фантастично снашао после одбитка, када је у стилу Мета Ле Тисијеа затресао мрежу. Играо се 46. минут.

На 2:1 је смањио Кристоф Мандан у 66. минуту, а тај гол је донео изједначење у укупном скору.

Међутим, неспретност одбране гостију, пенал у 74. минуту. Из њега је био прецизан легендарни Олег Хусев.

Све у свему, овакве ствари фудбалу нису потребне.

Лига Европе, шеснаестина финала
Динамо Москва - Андерлехт 3:1 (0:0 у првом мечу)
(Козлов 47, Јусупов 64, Курањи 90+5 - Митровић 29)

Зенит - ПСВ 3:0 (1:0)
(Рондон 29, 67, Хулк 48)

Борусија Менхенгладбах - Севиља 2:3 (0:1)
(Џака 19, Азар 29 - Штранцл 8а.г, Витоло 26, 79)

Динамо Кијев - Генгам 3:1 (1:2)

(Теодорцик 31, Бујалски 46, Гусев 75пен)

Фјорентина - Тотенхем 2:0 (1:1)
(Гомез 54, Салах 71)

Интер - Селтик 1:0 (3:3)
(Гуарин 88)

Легија - Ајакс 0:3 (0:1)
(Милик 11, Виегевер 13, Милик 43)

Салцбург - Виљареал 1:3 (1:2)
(Ђуричин 18 - Вијето 33, 76, Дос Сантос 79)

Коментари / 0

Оставите коментар