ЛЕ: Моћни Зенит и Динамо у 1/8-финала!

Руски клубови Динамо из Москве и Зенит имали успешно после подне у Лиги Европе. Московљани избацили Андерлехт, Зенит ПСВ.

Фудбал 26.02.2015 | 20:40
ЛЕ: Моћни Зенит и Динамо у 1/8-финала!

Русија - Бене(лукс) 2:0!

Динамо из Москве елиминисао је белгијски Андерлехт, а Зенит холандски ПСВ у шеснаестини финала Лиге Европе.

Московљани су на свом терену победили 3:1, што им је после 0:0 у Бриселу било довољно да обезбеде место међу 16 најуспешнијих тимова у Лиги Европе. Упркос томе што дешавања из првог полувремену нису била у корист "голубова", руски тим је у других 45 минута успео да надокнади заостатак и обезбеди пролаз.

Андерлехт је повео голом Александра Митровића у 28. минуту. Српски нападач нашао се на правом месту у право време. Митровић је избегао офсајд после једне одбијене лопте, мајсторски постави ногу и затресао мрежу.

Али, овај погодак Србина није био довољан Белгијанцима да и после гостовања у Москви остану у Европи.

Динамо је у наставку меча заиграо свом снагом и успео је да "сломи" јаког ривала. Један од криваца је и дугогодишњи голман Андерлехта Силвио Прото. Код првог поготка домаћина морао је много боље да интервенише, јер је лопта после ударца Алексеја Козлова у 47. минуту ишла по средини гола и кроз ноге чувара мреже белгијског првака завршила у голу.

Прото је у 67. минуту био одличан, успео је да одбрани пенал Александру Кокорину, али је лопту одбио само до Артура Јусупова који нема проблема да заврши рутински посао.

Кевин Курањи је у судијској надокнади запечатио судбину Андерлехта у главом граду Русије.

Зенит се из Ајндховена вратио са врло повољних 1:0. Екипа Андре Виљаша Боаша била је још више расположена за игру у Санкт Петербургу. Холнађани су били на прагу катастрофе, јер је Зенит победио 3:0.

Двоструки стрелац за Русе био је Саломон Рондон (у 29. и 67. минуту) и Хул. бразилац је у 48. повисио на 2:0.

Лук де Јонг није искористио пенал и на тај начин "филипсовци" су окончали европску причу за ову сезону.

Коментари / 0

Оставите коментар