Лажном дојавом о бомби хтио да "замете" траг?!

Постављена је бомба, овај пут се не шалим, казала је непозната мушка особа у телефонском позиву упућеном у четвртак бањалучком Основном суду.

Република Српска 26.02.2015 | 17:10
Лажном дојавом о бомби хтио да "замете" траг?!

Ово је други пут у протеклих пет дана да је полицији пријављено да је у овој институцији постављена експлозивна направа, а утврђено је да је у оба случаја била лажна.

Као и у првом случају, тачније у понедјељак, полиција је и данас након пријаве изашла на лице мјеста и блокирала околне улице, те кренула у преглед просторија суда.

Како је све дојављено у вријеме паузе, око десет часова, у згради није био присутан велики број радника.

Пролазници су опет застајали и гледали шта се дешава, те се у чуду питали ко стоји иза свега овога, надајући се да ће остати све на шали, односно да бомбаш ипак неће остварити свој план да дигне у ваздух ову институцију.

С обзиром на то да је било заказаних рочишта на разним судским рефератима, полиција ће изузети сву документацију како би покушала утврдити да ли је то мотив за лажну дојаву о постављеној бомби.

Постоје двије верзије у овом случају. Могуће је да иза лажних дојава о експлозивним направама стоје двије различите особе.

Међутим, има и друга страна приче, а то је да полиција сумња да се ради о истој особи, која је погријешила суд, односно да је имала за циљ да уплаши запослене у Основном суду у Градишци. Када су медији објавили ову информацију, лажни бомбаш, мислећи да је откривен, данас је пријавио бомбу поново у бањалучком суду, како би, највјероватније, замутио траг полицији.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Батан

26.02.2015 20:11

Слушај шефе, имам расправу у идући пондјељак. Полиција није ни за шта али ако те ја ухватим држи се.

ОДГОВОРИТЕ