Дубаи: Ћорић почистио Марија!

Хрватски тенисер Борна Ћорић направио је велико изненађење, елиминисавши Британца Ендија Марија у четвртфиналу турнира у Дубаију.

Тенис 26.02.2015 | 14:40
Дубаи: Ћорић почистио Марија!

Ћорић, који је у главни жреб ушао као ‘лаки лузер’, до тријумфа над Маријем дошао је са 6:1, 6:3, после једног сата и 19 минута игре.

Младог Хрвата у борби за финале очекује сусрет са бољим из дуела Швајцарца Роџера Федерера и Ришара Гаскеа из Француске.

Мари је против Ћорића одиграо очајно, а 18-годишњи Ћорић је то у потпуности искористио. Хрватски тенисер је био апсолутно доминантан у првом сету, да би у другом Британац наговестио повратак у меч, али је на томе и остало.

Трећи носилац турнира у Дубаију није имао ниједну прилику да одузме сервис Ћорићу, који је на другој страни имао четири брејка. Ни један, ни други, нису бриљирали на првом сервису, али је Ћорић изгубио само два поена на свом, а Мари чак 15.

Кључ великог тријумфа хрватског тенисера сигурно је била његова концентрисаност, али и чињеница да је Мари имао 55 неизнуђених грешака. Ћорић је на крају меч завршио са 66 освојених поена, 28 више од Марија.

Подсетимо, Ћорић је једном приликом рекао да игра на скали између Марија и Новака, што му је очигледно користило у дуелу са британским тенисером.

Турнир у Дубаију игра се за наградни фонд од 2.082.605 долара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ддд

26.02.2015 13:44

Мали је мачка и сигурно је да ће ући у сам врх.

ОДГОВОРИТЕ